задържане на течности при менопауза
Време за четене: ... минути

Задържане на течности при менопауза е един от типичните симптоми, които жените в критическа възраст изпитват. Коя е причината за проблема, в какво се изразява и какви мерки е добре да се предприемат своевременно за разрешаването му? Не пропускайте настоящата статия, за да узнаете отговорите на тези въпроси.

На какво се дължи проблемът със задържане на течности при менопауза?

Водеща причина за задържането на течности през менопаузата е драстичният спад в производството на основните женски полови хормони естрогени. Второстепенен провокиращ фактор за появата на оплакването е заседналият начин на живот. Именно такъв много представителки на нежния пол започват да водят след като навлязат в критическа възраст.

Кои са характерните симптоми на задържане на течности през менопаузата?

Сигналите, с които организмът на жените в менопауза алармира за задържане на течности, са отоците в различни части на тялото. Най-често се забелязва подуване в областта на краката, глезените и ръцете. Освен че усещат крайниците си тежки, засегнатите се чувстват ужасно подпухнали. Неприятните усещания водят до сериозен дискомфорт и влошават качеството на живот на потърпевшите. Ако не се предприемат навременни мерки за справяне с проблема, съществува реална опасност от покачване на теглото.

Banner shop

Как менопаузалните жени да предотвратят задържането на течности?

  • Да се погрижат за добрата хидратация на организма, като приемат 1,5-2 л течности дневно. Препоръчително е да утоляват жаждата си основно с вода.
  • Да пият диуретични чайове, приготвени от полски хвощ, магданоз или дафинови листа.
  • Да консумират повече плодове и зеленчуци със силно изразен диуретичен ефект като като ананас, пъпеш, диня, спанак и аспержи.
  • Да увеличат двигателната си активност. Редовното практикуване на аеробни упражнения като ходене с по-бързо темпо и джогинг подпомага работата на бъбреците и спомага за изхвърлянето на излишната вода в тялото.
  • Вземат студен душ. Тази домашна спа процедура подобрява кръвообращението и е особено ефективна срещу задържане на вода в краката.

За да избегнат задържане на течности при менопауза, дамите е необходимо да приемат фитоестрогени

Растителните аналози на женските полови хормони естрогени способстват за възстановяване на хормоналния баланс при дамите в менопауза. Това спомага за нормализиране на менопаузалните смущения като задържането на течности.

Максимално пречистени и прецизно дозирани фитоестрогени се съдържат във Феминорм/Feminorm®. Всяка капсула от този 100% натурален продукт доставя на женския организъм най-мощните фитоестрогени, извлечени от листата на Червена детелина. Те представляват четири биологично активни съединения (изофлавони), които се свързват селективно с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност. Приемът им не потиска производството на собствени естрогени в тялото. За постигане на оптимален ефект е необходимо Феминорм да се приема продължително време. Дозира се по 1 капсула от 1 до 3 пъти дневно след хранене. Поради изцяло природния произход на съставките не се наблюдават нежелани реакции дори при дългосрочна употреба.

borola
Сподели: