менопауза хормони
Време за четене: ... минути

Половите хормони са причината за неразположенията, с които се сблъскват жените в менопауза. Кои по-точно са главните „виновници“, до какво води колебанието в нивото им и как да се възстанови хормоналният баланс в женския организъм. Отговорите на тези въпроси ще разкрием в следващите редове.

Кои хормони стоят в основата на проблемите в периода на менопауза?

Естроген и прогестерон са два от основните полови хормони при жената. Те се секретират от яйчниците и регулират месечния цикъл. С напредване на възрастта количеството им в женското тяло започна да намаляват и репродуктивните функции затихват. Това слага началото на редица физически и емоционални промени в организма, които могат да доведат до сериозни последствия за здравето на дамите.

Какви опасности крие колебанието в нивото на женските хормони при менопауза?

Изменения в мозъчните функции

Ниските нива на естроген могат да доведат до определени изменения във функциите на мозъка и нервната система. Това включва промени в настроението, отслабване на паметта, лесна умора, стрес, тревожност и депресия.

Banner shop

Сърдечно-съдови заболявания

Възможно е и сърдечното здраве да пострада вследствие на спада в нивото на хормона естроген. Проблемите от това естество включват сърцебиене, ускорен пулс, повишено кръвно налягане и др.

Намалена костна плътност

Поради естрогенния дефицит и здравето на костната система е поставено пред сериозно предизвикателство. Костите отслабват и се създава предпоставка за развитие на остеопороза.

Кожни проблеми

Кожата също претърпява промени заради намаляващия естроген. Тя губи своята еластичност и влага. Появява се неприятно усещане за опъване и се създава предпоставка за образуване на бръчки.

Естествени аналози на женските полови хормони за безпроблемно преминаване през периода на менопауза

За безопасното компенсиране на дефицита на естроген през менопаузата дамите могат да разчитат на продуктите от фамилия Феминорм/Feminorm®:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm®Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Активна съставка във всеки един от природните продукти са фитоестрогените. Това са вещества от растителен произход, които структурно и функционално наподобяват естрогените. Попадайки в женския организъм, те стимулират активността на естрогенните рецептори. В резултат хормоналният баланс се възстановява и менопаузалните смущения се нормализират.

Приемът на фитоестрогени е признат от специалистите като един от най-ефективните методи за справяне с негативните прояви на климактериума. Същевременно с това намалява риска от здравословни проблеми, които застрашават жените в този деликатен етап от живота им.

Продуктите от фамилия Феминорм са напълно безопасни. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Имат отлична поносимост и са подходящи за продължителна употреба. Налични са на сайта www.momo.bg, в магани „Здраве и природа“ и в аптеките. Ефектът е гарантиран, а цената – достъпна.

borola
Сподели: