менопауза терапия
Време за четене: ... минути

Изследователи от медицинския факултет на университета „Уейк Форест“ в Северна Каролина успешно са приложили върху гризачи алтернатива на хормоно-заместителната терапия при менопауза. Какво е подтикнало учените да работят в тази насока? В какво се състои новият метод за лечение и как ще спомогне за преодоляване на смущенията в периода на менопауза? Отговорите на тези въпроси ще узнаете в настоящата статия.

Кое провокира членовете на научния екип да създадат нов метод за овладяване на тежките симптоми на менопауза?

„Хормоно-заместителната терапия намира широко приложение за облекчаване на изразените симптоми през менопаузата. Цената, която плащат жените за този вид лечение обаче, е твърде висока. Не ни разбирайте буквално. Не говорим за отделените ресурси, а за здравословно състояние на дамите. Приемът на хормони за възстановяване на хормоналния баланс крие много повече рискове, отколкото ползи за женското здраве. Този факт ни подтикна да разработим нов, безопасен метод за овладяване на смущенията в периода на менопауза“. Чрез този аргумент учените разясняват подтика си да се обединят около каузата.

В какво се състои новата терапия за овладяване на силните оплаквания през менопауза?

„Основавайки се на последните научни достижения в областта на биоинженерството, проектирахме триизмерни яйчници, които имитират функцията на здравите яйчници при жената. Трансплантирахме ги в тялото на лабораторни мишки с предварително отстранени яйчници и съумяхме да регулираме нивото на произвежданите полови хормони. По време на експеримента отчетохме значително повишаване на количеството на хормоните естрогени и прогестерон при животинските модели. И всичко това се случи, без наличието на характерните за хормоно-заместителната терапия странични ефекти като загуба на телесна маса и намаляване на костната плътност“. Учените силно се надяват, че откритието им ще разкрие нови хоризонти за овладяване на симптомите на менопауза.

Banner shop

Кой е най-ефективният и достъпен природен начин за преодоляване на силно изразени смущения през менопауза?

Само времето ще покаже дали мечтите на изследователите ще се сбъднат. Междувременно жените в менопауза, които изпитват тежък дискомфорт, могат да се доверят на изпитано и напълно безвредно природно средство. Приемът му успешно облекчава тежките симптоми през този деликатен етап от живота. В момента Феминорм Дуо/Feminorm® Duo е най-мощният източник на фитоестрогени на нашия пазар. Растителните аналози на женските полови хормони в състава му са извлечени от листа на Червена детелина и корени на Сребърна свещичка. Взаимно допълващите се активни съставки се свързват със специфичните естрогенни рецептори. Стимулират тяхната активност, без да понижават производството на собствени естрогени в организма. Благоприятният ефект от приема на Феминорм Дуо е налице след продължителен прием по 1 капсула два пъти дневно, след хранене.

borola
Сподели: