Здрава кожа при менопауза – какво включва оптималната грижа?

За да запазят своята здрава кожа при менопауза, дамите трябва да полага ежедневно специални грижи. Хормоналният дисбаланс, характерен за този период от живота на дамите, се отразява и на състоянието на дермата. Причината е, че при спад в нивата на естрогени в женското тяло намалява и количеството на опорните кожни белтъци – колаген и еластин. Продължете да четете, за да узнаете какво включва оптималната грижа за здрава и сияйна кожа през климактериума.

Хидратация отвън и отвътре – стъпка номер едно в грижата за здрава кожа при менопауза

През менопаузата кожата е склонна към дехидратация. Ето защо е добре да увеличите приема на вода. Имайте предвид, че дневното количество течности зависи от редица фактори (възраст, тегло, състояние на бъбреците). Освен отвътре, трябва да хидратирате дермата и външно поне два пъти на ден – сутрин и вечер. За тази цел се насочете към козметични продукти с природен състав, липса на агресивни съставки, алкохол и аромати.

Не пропускайте слънцезащитните продукти

Слънцезащитните мерки са от изключително значение за кожното здраве във всеки етап от живота на жените. През менопаузата обаче те трябва да се прилагат още по-стриктно, тъй като кожата започва да изтънява, а защитната й функция отслабва. За да се противодейства на вредния ефект от слънчевите лъчи е препоръчително да се използва висококачествен слънцезащитен продукт, който осигурява мощна широкоспектърна защита срещу UVA и UVB лъчите (ДжинДжира Алба Спрей/GinGira® Alba Spray). За оптимални резултати е желателно продуктът да се нанася върху кожата дори, когато навън е облачно.

За здрава кожа при менопауза е препоръчително да използвате ексфолиращи продукти

Натрупването на мъртви клетки и нечистотии по най-външния кожен слой (епидермис) възпрепятства насищането на клетките с кислород и пречи на тяхната регенерация. За да е кожата ви сияйна, здрава и красива, трябва редовно да я ексфолирате. Когато избирате ексфолиращ продукт обърнете внимание на състава – добре е да съдържа алфа хидрокси киселини (AHA) като гликолова и млечна киселина, които са специално предназначени за грижа за сухата кожа.

Фитоестрогени помагат на жените в грижата за сияйна кожа по време на менопауза

Фитоестрогените са пръв приятел на жените срещу менопаузалните смущения. Тези растителни аналози на естрогена се свързват селективно с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност. Всичко това се случва, без да потискат производството на собствени естрогени от организма. В резултат хормоналният баланс в женското тяло се възстановява, а менопаузални смущения се нормализират. Оптимално количество фитоестрогени можете да откриете в 4-те основни продукта от фамилия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Изберете подходящия за вас продукт в зависимост от водещите менопаузални оплаквания. Продуктите са напълно безопасни, имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием.

borola

Свързани

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x