здрава кожа при менопауза
Време за четене: ... минути

За да запазят своята здрава кожа при менопауза, дамите трябва да полага ежедневно специални грижи. Хормоналният дисбаланс, характерен за този период от живота на дамите, се отразява и на състоянието на дермата. Причината е, че при спад в нивата на естрогени в женското тяло намалява и количеството на опорните кожни белтъци – колаген и еластин. Продължете да четете, за да узнаете какво включва оптималната грижа за здрава и сияйна кожа през климактериума.

Хидратация отвън и отвътре – стъпка номер едно в грижата за здрава кожа при менопауза

През менопаузата кожата е склонна към дехидратация. Ето защо е добре да увеличите приема на вода. Имайте предвид, че дневното количество течности зависи от редица фактори (възраст, тегло, състояние на бъбреците). Освен отвътре, трябва да хидратирате дермата и външно поне два пъти на ден – сутрин и вечер. За тази цел се насочете към козметични продукти с природен състав, липса на агресивни съставки, алкохол и аромати.

Не пропускайте слънцезащитните продукти

Слънцезащитните мерки са от изключително значение за кожното здраве във всеки етап от живота на жените. През менопаузата обаче те трябва да се прилагат още по-стриктно, тъй като кожата започва да изтънява, а защитната й функция отслабва. За да се противодейства на вредния ефект от слънчевите лъчи е препоръчително да се използва висококачествен слънцезащитен продукт, който осигурява мощна широкоспектърна защита срещу UVA и UVB лъчите (ДжинДжира Алба Спрей/GinGira® Alba Spray). За оптимални резултати е желателно продуктът да се нанася върху кожата дори, когато навън е облачно.

Banner shop

За здрава кожа при менопауза е препоръчително да използвате ексфолиращи продукти

Натрупването на мъртви клетки и нечистотии по най-външния кожен слой (епидермис) възпрепятства насищането на клетките с кислород и пречи на тяхната регенерация. За да е кожата ви сияйна, здрава и красива, трябва редовно да я ексфолирате. Когато избирате ексфолиращ продукт обърнете внимание на състава – добре е да съдържа алфа хидрокси киселини (AHA) като гликолова и млечна киселина, които са специално предназначени за грижа за сухата кожа.

Фитоестрогени помагат на жените в грижата за сияйна кожа по време на менопауза

Фитоестрогените са пръв приятел на жените срещу менопаузалните смущения. Тези растителни аналози на естрогена се свързват селективно с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност. Всичко това се случва, без да потискат производството на собствени естрогени от организма. В резултат хормоналният баланс в женското тяло се възстановява, а менопаузални смущения се нормализират. Оптимално количество фитоестрогени можете да откриете в 4-те основни продукта от фамилия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Изберете подходящия за вас продукт в зависимост от водещите менопаузални оплаквания. Продуктите са напълно безопасни, имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием.

borola
Сподели: