грижа за кожата в менопауза
Време за четене: ... минути

Полагаме ли качествена грижа за кожата в менопауза? От какво се нуждае дермата ни през този специфичен период? Как да я запазим здрава, сияйна и младежки изглеждаща? Това са въпросите, които вълнуват всяка менопаузална жена. Не се чудете какви са отговорите – научете правилната стратегия за здрава и красива кожа в следващите редове.

Как се променя кожата ни с настъпване на критическата възраст?

Наред с останалите неизбежни промени в организма през периода на менопауза и дермата претърпява изменения. Спадът на естрогени и последващият хормонален дисбаланс дават своето отражение върху външната обвивка на тялото ни. Кожата започва прогресивно да губи еластичност и плътност, да изглежда „повяхнала“ и отпусната. Много дами забелязват дехидратация, поява на повече и по-дълбоки бръчки, пигментация и окосмяване в различни кожни участъци. Сред изразените по кожата симптоми на климакс са и поява на чувствителност, зачервяване и омазняване.

Грижа за кожата в менопауза – „тайните“ на здравата и красива дерма

Водете здравословен начин на живот

Ако искате да се радвате на младежка кожа и в периода на менопауза проследете начина си на хранене и физическата си активност. Заложете на балансираните дневни менюта с по-високо съдържание на омега-3 мастни киселини, антиоксиданти, витамин А, B, C и Е. Оптимизирайте и физическата си активност – движете се повече, за да се чувствате и да изглеждате в най-добрата си форма.

Banner shop

Посещавайте редовно дерматолог

Няма по-добри съвети от тези на специалистите. За оптимална грижа за кожата се доверете на своя дерматолог. Той ще ви даде актуална информация за новостите в дерматологичната грижа и ще ви помогне да подберете правилните козметични продукти за вашия тип кожа.

Изградете „перфектната“ ежедневна грижа за кожата в менопауза

След като сте на ясно от какво се нуждае кожата ви – осигурете ѝ го под формата на дневни грижи. Те включват подбор на подходяща козметика. Заложете на естествените формули без алкохол и парабени. Отправете поглед към анти-ейдж грижата, която да се бори с отпускането, появата на бръчки и да подобрява плътността на кожата. Не забравяйте нито една част от тялото (областта на деколтето също се нуждае от хидратация). Добавете и качествен слънцезащитен продукт с висок фактор, който да използвате целогодишно – дори и при по-слабо слънцегреене.

Приемайте фитоестрогени – за женственост, самочувствие и добро здраве

Природните аналози на женските полови хормони естрогени – фитоестрогени, допринасят за нормализиране на хормоналния дисбаланс в организма. Приемът им има изключителен ефект върху физическото и психическото женско здраве. Фитоестрогените овладяват менопаузалните смущения, като това се изразява и в подобряване на вида и състоянието на кожата.

Най-пълната рационална комбинация от мощни фитоестрогени ще намерите във Феминорм Дуо/Feminorm® Duo. Приемът на Феминорм Дуо спомага за запазване на женствеността, самочувствието и доброто здраве на дамите в менопауза. Продължителната му употреба не крие риск от нежелани ефекти поради изцяло природния му състав.

borola
Сподели: