Значение на витамин D в менопаузата
Време за четене: ... минути

Последни данни от проучвания на специалисти показват, че над 70% от жените в менопауза в Европа страдат от недостиг на витамин D. Недостигът на витамин D е изключително опасен за менопаузалните жени, при които остеопорозата е често срещано заболяване.

За превенцията на остеопорозата през менопаузата специалистите препоръчват прием на витамин D на всяка жена.

Как витамин D предпазва от остеопороза?

Витамин D има няколко ключови функции. Той спомага за усвояването на калция от гастро-интестиналния тракт. Регулира нивата на паратиреоидния хормон, вследствие на което се намалява костната загуба. Възстановява правилното минерализиране на костите. Има директен стимулиращ ефект върху мускулната тъкан, с което намалява риска от падания. Повишава костната минерална плътност и по този начин също понижава риска от падане и фрактури с около 20% вкл. фрактурите на бедрото. Тези факти са доказани с клинични проучвания, включващи орален прием на витамин D.

Banner shop

Следователно по отношение на костно-мускулната система витамин D има двойно действие: както върху костите така и върху мускулите!
Феминорм Остео – новият продукт от Фамилия Феминорм съдържа оптимално количество витамин D в комбинация с фитоестрогени. Съставките на Феминорм Остео имат взаимно потенциращ ефект и предпазват от развитие на остеопороза през менопаузата. Това прави Феминорм Остео подходящ за ранна профилактика на остеопорозата.

Феминорм Остео се приема по 1 растителна капсула дневно.

borola
Сподели: