изпотяване при менопауза
Време за четене: ... минути

От изпотяване при менопауза страдат седем от десет жени в света. Ако и вие сте част от световната тъжна статистика, не пропускайте да научите повече за проблема и за начините за неговото ефективно разрешаване.

Кое провокира прекомерното изпотяване при менопауза?

Засиленото отделяне на пот при менопаузалните жени е пряко следствие от естрогенния дефицит. Резкият спад в нивото на основния женски хормон се отразява негативно на функциите на хипоталамуса – структура в мозъка, отговорна за терморегулацията.

В болшинството от случаите обилното изпотяване неизменно придружава горещите вълни. Причината за неприятната комбинация е, че при внезапен прилив на топлина, тялото се опитва да регулира вътрешната си температура спрямо тази на външната среда.

Banner shop

Често обилното изпотяване е провокирано и от повишената тревожност, така характерна за периода на менопауза.

По кое време на денонощието се появява обилното изпотяване при менопауза?

Практиката на гинеколозите сочи, че прекомерното изпотяване измъчва жените предимно в малките часове на деня. По този начин разстройва съня им и крие сериозен риск от задълбочаване на съществуващите менопаузални оплаквания.

Как жените в менопауза да сведат до минимум негативния ефект от обилното изпотяване?

Прилагането на поредица от прости правила в ежедневието ще помогне на страдащите от прекомерно изпотяване менопаузални жени, да подобрят състоянието си. Препоръчително е засегнатите да:

  • наложат контрол над стреса в напрегнатия делник
  • изключат или ограничат приема на кофеинови напитки, тъй като те ускоряват сърдечния ритъм и стимулират отделянето на пот
  • се обличат в дрехи от естествени материи, които абсорбират излишната влага от тялото и не запарват
  • поддържат нормално телесно тегло, защото затлъстяването е предпоставка за засилено изпотяване
  • си правят масаж с ябълков оцет и етерично масло от лавандула поради способността му да намалява прекомерното изпотяване
  • избягват местата с висока температура и влажност
  • приемат редовно и продължително фитоестрогени

Кой е най-пълният източник на фитоестрогени у нас с доказано действие срещу изпотяване при менопауза?

Все повече родни специалисти препоръчват на дамите в менопауза, които страдат от прекомерно изпотяване, да заложат на Феминорм/Feminorm®, за да се избавят от неприятния проблем. Това е изцяло природен продукт, който съдържа пълен набор от изофлавони – биологично активните вещества във фитоестрогените. Те стимулират активността на естрогенните рецептори, без да потискат производството на собствени естрогени. В резултат хормоналният баланс се възстановява и менопаузалните смущения като обилното изпотяване се нормализират.

За да разгърне напълно ефекта си, Феминорм трябва да се приема продължително време по 1 капсула от 1 до 3 пъти дневно след хранене. Дълговременната употреба не крие опасност за деликатното здраве на менопаузалните жени поради напълно естествения произход на съставките.

При по силно изразени менопаузални смущения се препоръчва прием на Феминорм Дуо/Feminorm® Duo – пo 1 капсула 2 пъти дневно след хранене.

borola
Сподели: