Костно здраве - как да го постигнем
Време за четене: ... минути

Костното здраве по дефиниция представлява поддържане на нормален костен метаболизъм, минерализация и микроструктура на костите. Нормалният костен метаболизъм зависи от баланса между остеобластите (клетки, които са отговрни за костообразуването) и остеокластите (отговорни за костната резорбция).

За правилната минерализация най-важно е усвояването на елементите калций и фосфор от костите. Здравите кости са с нормална плътност и пластичност. Ниската плътност на костите е резултат от нарушен костен търновър (нарушен баланс – преобладава костната резорбция). При повишена активност на остеокластите се образуват големи резорбциони кухини в костите (остеопороза), което прави костта лесно чуплива.

За запазването на костното здраве, особено в периода на менопаузата, от огромно значение е наличието на нормално серумно ниво на витамин Д, благодарение на който калция, се усвоява от костите.

Banner shop

Феминорм Остео е уникална оптимална комбинация от витамин Д и фитоестрогени (trifolium pratense и cimicifuga rasemose), която подсигурява костната здравина и подпомага жената за плавното преминаване през менопаузата. Фитоестрогените във Феминорм Остео са структурно и функционално близки до женския полов хормон естрадиол, свързват се селективно със специфичните бета-рецептори и възстановяват хормоналния баланс в женския организъм през менопаузалния период. Витамин Д играе особено важна роля за костното здраве, тъй като натрупвайки се в организма, осигурява усвояването на калция от костите. Феминорм Остео се приема по 1 капсула, един път дневно.

borola
Сподели: