менопауза изпотяване
Време за четене: ... минути

Обилното изпотяване или хиперхидроза е проблем, който засяга повечето жени в менопауза. За това кое го провокира и как сами да си помогнат засегнатите ще си говорим в следващите редове.

Причината за прекомерното изпотяване в периода на менопауза

Хормоналният дисбаланс стои в основата на повишеното потоотделяне през менопаузата. Ниските нива на естроген повлияват негативно функцията на хипоталамуса – структура в мозъка, която има важна терморегулаторна роля.

Обилното изпотяване се появява внезапно и често върви ръка за ръка с горещите вълни, забързан пулс и ускорено дишане.

Banner shop

Най-добрите съвети при обилно изпотяване при жени в менопауза

Контрол на стреса

Ограничаването на стресовите ситуации може да е от голяма полза за справяне с изпотяването в менопаузалния период. Щаденето на нервите е предпоставка за разреждане на епизодите на прекомерно потене.

По-малко кофеин и алкохол

Алкохолът и кофеинът превъзбуждат нервната система. Злоупотребата с тях може да отключи пристъп на изпотяване. Ето защо съветът на специалистите към жените в менопауза е да сведат до минимум приемът им.

Качествена хидратация

Поддържането на оптимален воден баланс в тялото е от изключителна важност за здравето на менопаузалните жени, които се потят обилно. За да не се дехидратират, дамите трябва да приемат достатъчно количество течности, за предпочитане вода.

Без пикантни храни

Лютото е противопоказно за жените, които се потят обилно. Причината е, че води до повишаване на вътрешната температура на тялото. Малките кръвоносни съдове се разширяват, кожата се зачервява и от порите започва да се отделя пот.

Поддържане на здравословно тегло

Наднорменото тегло и затлъстяването водят до задълбочаване на проблема с изпотяването. Ето защо менопаузалните дами трябва да се стремят да поддържат здравословно тегло. За целта могат да разчитат на Калорекс/Calorex®. Този природен продукт е най-големият враг на излишните килограми. Той топи избирателно мазнините и е щадящ към белтъчините. Неизменно допълнение е към здравословния хранителен режим и спорта.

Дрехи от естествени материи

Добре е жените в менопауза, които се потят обилно, да заложат на дрехи от памук или лен в ежедневието. Тези естествени материи не запарват кожата и по този начин спомагат за ограничаване на потенето.

Прием на фитоестрогени – най-надеждният начин за справяне с обилното изпотяване в периода на менопауза

Фитоестрогените са верен помощник на дамите в борбата с прекомерното изпотяване през менопаузата. Те се прицелват директно в проблема, а именно хормоналният дисбаланс. Попадайки в женския организъм стимулират естрогенните рецептори, без да потискат производството на собствени естрогени. В резултат хормоналният баланс се възстановява и менопаузалните нарушения като обилното изпотяване се нормализират. Оптимално количество фитоестрогени се съдържат в продуктите от фамилия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Изборът на продукт се определя от водещите симптоми и индивидуалните потребности на всяка жена. Продуктите са с доказано действие, нямат противопоказания и са подходящи за продължителна употреба.

borola
Сподели: