менопауза и болки в краката
Време за четене: ... минути

Менопауза и болки в краката е често срещана комбинация, допълваща дългия списък от смущения в периода на климакс. Къде се корени болката в краката, особено в областта на ходилата, през менопауза? На този въпрос ще ви дадем отговор в следващите редове.

Менопауза и болки в краката – може би проблемът се крие в теглото?

С напредване на възрастта и хормоналните промени в периода на климактериум е много вероятно да качим килограми. По-високото тегло упражнява допълнително натоварване върху краката, най-вече в областта на колената и ходилата. Към това можем да добавим и измененията в костната плътност през менопаузата, които също допринасят за поява на болка. Повишаване на теглото при дамите в менопауза може да причини и изменения в походката – още една предпоставка за болка в краката.

Изтъняването на възглавничките на стъпалата също води до поява на болка

Друга промяна, която се случва със стъпалата ни с увеличаване на възрастта, е изтъняването на възглавничките на ходилото. „Износването“ на възглавничките се дължи на загуба на мастни запаси, открояваща се в периода на менопауза. Носенето на неудобни обувки също допринася за увеличаване на чувствителността и болката в ходилата.

Banner shop

Плантарен фасциит – каква е връзката му с менопауза и болки в краката?

Това болезнено състояние със сложно наименование се среща често при спортисти. Характеризира се със силна болка в областта на петата, продължаваща до пръстите на краката. Състоянието се дължи на възпаление на т.нар. „плантарна фасция“ и влошаването му прогресира с времето.
С напредване на годините, стъпалата ни се уголемяват и стават по-плоски. Това, в комбинация с изтъняване на възглавничките на ходилата, поставя дамите в менопауза в по-голям риск от плантарен фасциит.

Умора и тежест в краката – редовни „спътници“ на менопаузалните жени

Хормоналният дисбаланс в организма на жената в климакс е виновникът за множеството неприятни смущения, през които тя преминава. Отново той причинява обща силна умора, изразяваща се и в подути, тежки и болезнени долни крайници.

Преминете през менопаузата леко и успешно – потърсете природната помощ!

Всяка дама заслужава да премине през климактериума без да изпитва болката и неразположението от менопаузалните смущения. За целта са разработени специални продукти на базата на фитоестрогени, които регулират хормоналния дисбаланс и овладяват менопаузалните оплаквания.
Природните продукти от фамилия Феминорм са женският начин да кажете стоп на неразположенията през менопауза. Семейството на Феминорм се състои от четири продукта, доказали ефективността си в поддържане на доброто здраве и самочувствие на менопаузалните дами:

Всички продукти Феминорм съдържат естествени фитоестрогени, наподобяващи женските полови хормони естрогени. Приемът им спомага за подобряване на физическото и психическото неразположение в резултат на менопауза, пременопауза или постменопауза.

Изберете подходящия за вас продукт, гарантиращ високо качество и положителен ефект без противопоказания.

borola
Сподели: