менопауза настроение
Време за четене: ... минути

В периода на менопауза дамите изпитват емоционални смущения, едно от които е често преминаване от едно настроение в друго. Kакво предизвиква внезапните възходи и спадове в настроението и как да се поеме отново контрол над емоциите?

Причини за чести промени в женското настроение в периода на менопауза

След средата на 30-те години, в женския организъм започва постепенен спад в нивата на женските полови хормони естрогени и прогестерон. С намаляване на производството им, стартират промени в емоционалното и физическото състояние.

Естрогените спомагат за поддържане на определени мозъчни функции, една от които е паметта. Намаляването на нивата на естрогени може да доведе до трудност при концентриране и често забравяне. Тези смущения повлияват негативно настроението, причиняват раздразнителност и чувство за неудовлетвореност у дамите.

Banner shop

Физическите симптоми на менопауза също могат да повлияят емоционалното състояние. Безсънието, некачествената нощна почивка и намаленото либидо несъмнено подкопават основите на емоционалната стабилност на менопаузалните жени.

Полезни насоки за справяне с честата смяна на женското настроение през менопауза

Здравословни промени

Балансираната диета и физическата активност имат множество позитиви за физическото и емоционалното здраве на менопаузалните жени. Консумацията на повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, полезни мазнини и протеини предпазва от заболявания и поддържа здравословното тегло. Специалистите отбелязват и положителния ефект на балансираната диета върху емоционалното състояние на жените в менопауза. Тези от тях, които се хранят здравословно, изпитват по-малко емоционални смущения от жените, които не спазват пълноценен хранителен режим.

Добрата физическа активност поддържа сърдечно-съдовото здраве и фигурата, и е страхотен начин за сваляне на натрупания стрес. Леките до умерени упражнения по 30 минути на ден зареждат с енергия, повдигат самочувствието и допринасят за емоционалното благосъстояние на менопаузалните жени.

Морална подкрепа

Според научни изследвания, жените, които имат емоционална връзка с приятелите си, имат по-високи нива на прогестерон. Хормонът спомага за овладяване на стреса и повдигане на настроението. Ако преминавате през трудности, потърсете помощ от близък, приятел или се присъединете към група или общност, която да ви окаже нужната морална подкрепа. Мисълта, че не сте сама и други жени също изпитват емоционални смущения, е достатъчна, за да ви накара да се чувствате по-силни.

Помощ от природата за овладяване на емоционалните смущения през менопаузата

Много менопаузални жени споделят, че изпитват облекчение на физическите и емоционалните смущения, благодарение на прием на природни продукти. Те са разработени специално за подобряване на здравословното състояние и качеството на живот на дамите, които преминават през климактериума. Продуктите, които са оценени най-високо от менопаузалните дами по трите най-важни критерия – качество, ефективност и безопасност, са натуралните средства от фамилия Феминорм. Всеки продукт с марка Феминорм подпомага женското здраве в периода на менопауза, като се грижи активно за намаляване на физическите и емоционалните смущения. Доверете се на Феминорм и преминете през климакса с високо самочувствие, добро настроение и в отлично здраве!

borola
Сподели: