Менопауза – ето кои са по-рядко срещаните оплаквания

Днес ще си поговорим за онези оплаквания, които се срещат значително по-рядко в периода на менопауза. Ако забележите някои от изброените по-долу симптоми – не губете време, а непременно вземете мерки!

Това са част от по-редките оплаквания при жени в менопауза

Ефектът „пустинна“ кожа

Сухата, груба и напукана кожа е един от по-рядко срещаните менопаузални симптоми. Той е провокиран от намалените нива на вода и колаген в женското тяло. За да се разреши проблемът, е нужно да се полагат специални грижи за дермата. Специално внимание трябва да се обърне на:

  • ежедневното почистване на кожата (сутрин и вечер)
  • приема на храни с колаген и такива, които стимулират синтеза на хиалуронова киселина
  • правенето на ултраовлажняващи маски
  • отстраняването на повърхностния слой мъртви кожни клетки

Необходимо е да се направят и промени в диетата. Алкохолът, преработените храни и тези с добавена захар нямат място в ежедневното меню. От трапезата не бива да отсъстват плодовете, зеленчуците, източниците на здравословни мазнини (ядки, авокадо, зехтин). И накрая, но не по-важност – трябва да се приемат достатъчно количество течности, за предпочитане вода.

Неочаквано окосмяване

Нарушеният хормонален баланс през менопаузата може да доведе до появата на нежелани косми по необичайни места, най-често по лицето. За щастие, живеем във време, в което този проблем лесно може да се разреши! Ако скубането с пинсета и коламаската не са ефективни, може да се пробегне до „тежката“ артилерия – лазерно обезкосмяване и фотоепилация. Желателно е да се посети реномиран естетичен център, в който да се извърши процедурата.

Неволно изпускане на урина

Това оплакване, познато още като уринарна инконтиненция, също е сред не толкова честите симптоми на менопауза. Дължи се на загубата на еластичност на влагалището, което на свой ред е причинено от хормоналните промени. Практикуването на упражнения за тазовите мускули е добър начин да се предотврати смущаващия проблем.

Природното решение на изброените по-редки оплаквания в периода на менопауза

Приемът на фитоестрогени е най-природосъобразният и естествен начин за справяне с изброените менопаузални симптоми. Тези растителни аналози на естрогена (основният женски полов хормон) се прицелват в корена на проблема – естрогенният дефицит. Като свързват селективно с естрогенните рецептори те стимулират тяхната активност, без да потискат производството на собствени естрогени от организма. В резултат хормоналният баланс се възстановява и смущенията се нормализират.

Оптимално количество фитоестрогени се съдържат в четирите основни продукта от фамилия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Приемът на продукт се определя в зависимост от водещите симптоми и индивидуалната необходимост на всяка жена. Продуктите с марка Феминорм имат отлична поносимост. Подходящи са за дълготрайна употреба. Не водят до нежелано покачване на теглото.

borola

Свързани

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x