менопауза оплаквания
Време за четене: ... минути

Днес ще си поговорим за онези оплаквания, които се срещат значително по-рядко в периода на менопауза. Ако забележите някои от изброените по-долу симптоми – не губете време, а непременно вземете мерки!

Това са част от по-редките оплаквания при жени в менопауза

Ефектът „пустинна“ кожа

Сухата, груба и напукана кожа е един от по-рядко срещаните менопаузални симптоми. Той е провокиран от намалените нива на вода и колаген в женското тяло. За да се разреши проблемът, е нужно да се полагат специални грижи за дермата. Специално внимание трябва да се обърне на:

  • ежедневното почистване на кожата (сутрин и вечер)
  • приема на храни с колаген и такива, които стимулират синтеза на хиалуронова киселина
  • правенето на ултраовлажняващи маски
  • отстраняването на повърхностния слой мъртви кожни клетки

Необходимо е да се направят и промени в диетата. Алкохолът, преработените храни и тези с добавена захар нямат място в ежедневното меню. От трапезата не бива да отсъстват плодовете, зеленчуците, източниците на здравословни мазнини (ядки, авокадо, зехтин). И накрая, но не по-важност – трябва да се приемат достатъчно количество течности, за предпочитане вода.

Banner shop

Неочаквано окосмяване

Нарушеният хормонален баланс през менопаузата може да доведе до появата на нежелани косми по необичайни места, най-често по лицето. За щастие, живеем във време, в което този проблем лесно може да се разреши! Ако скубането с пинсета и коламаската не са ефективни, може да се пробегне до „тежката“ артилерия – лазерно обезкосмяване и фотоепилация. Желателно е да се посети реномиран естетичен център, в който да се извърши процедурата.

Неволно изпускане на урина

Това оплакване, познато още като уринарна инконтиненция, също е сред не толкова честите симптоми на менопауза. Дължи се на загубата на еластичност на влагалището, което на свой ред е причинено от хормоналните промени. Практикуването на упражнения за тазовите мускули е добър начин да се предотврати смущаващия проблем.

Природното решение на изброените по-редки оплаквания в периода на менопауза

Приемът на фитоестрогени е най-природосъобразният и естествен начин за справяне с изброените менопаузални симптоми. Тези растителни аналози на естрогена (основният женски полов хормон) се прицелват в корена на проблема – естрогенният дефицит. Като свързват селективно с естрогенните рецептори те стимулират тяхната активност, без да потискат производството на собствени естрогени от организма. В резултат хормоналният баланс се възстановява и смущенията се нормализират.

Оптимално количество фитоестрогени се съдържат в четирите основни продукта от фамилия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Приемът на продукт се определя в зависимост от водещите симптоми и индивидуалната необходимост на всяка жена. Продуктите с марка Феминорм имат отлична поносимост. Подходящи са за дълготрайна употреба. Не водят до нежелано покачване на теглото.

borola
Сподели: