умора при менопауза
Време за четене: ... минути

Ако сте една от многото жени, които страдат от силна умора при менопауза, значи сте попаднали на точната статия. В следващите редове ще ви разкрием начините, по които можете бързо да се справите с нея.

Работещи методи за преодоляване на умора при менопауза

Повече лично време

Отделете време само за себе си! Отдайте се на дейности, които ви карат да се чувствате добре и ви правят щастливи. Четенето, писането, слушането на музика, танцуването, снимането, медитирането и разходката по магазините отвличат ума от грижите и притеснения и зареждат с енергия. Така че им отделете време в забързаното си ежедневие.

Стресът под контрол

Стресът е една от основните причини за поява на умора в менопаузалния период. Ето защо трябва да положите целенасочено усилие да го контролирате. Добър начин да ограничите стресовите ситуации е като организирате по-добре времето си. За целта можете да изготвяте график със задачите за деня. Когато сте фокусирани върху приоритетите си, ще бъдете по-целеустремени и ще запазите силите си за по-дълго време.

Banner shop

Обграждане с позитивни и енергични хора

Енергията се предава от човек на човек. Ако искате винаги да сте бодри и енергични, трябва да създадете кръг от хора, които са в добра кондиция. Пробвайте и ще видите колко добре ще ви се отрази компанията им!

Пълноценен сън – мощно оръжие срещу умора при менопауза

Не пренебрегвайте съня! Старайте се да спите достатъчно. Така ще регенерирате тялото и ще презаредите „батериите“. Ще сте отпочинали и готови да посрещнете предизвикателствата на новия ден.

Промени в диетата

За да прогоните умората през менопаузата, е нужно да направите известна промяна в ежедневното меню. Час по-скоро премахнете храните и напитките, които изсмукват енергията ви. Такива са преработените продукти с добавена сол или захар, газираните сокове, пържените храни. Вместо тях хапвайте плодове, зеленчуци, бобови растения, риба, нискомаслени млечни продукти и бяло месо. Те ще доставят на организма ценни хранителни вещества и ще ви заредят с енергия.

Пиене на повече вода

Поддържането на оптимален воден баланс в тялото помага да се пребори умората в периода на менопауза. Препоръчително е да пиете между 1,5-2 л вода дневно.

Спорт

Спортът зарежда и тонизира. Точно за това е добре да го включите в ежедневната си рутина. За предпочитане е да тренирате сутрин, за да дадете тласък на деня.

Прием на фитоестрогени – важна стъпка към преборване на умора при менопауза

Фитоестрогените са пръв приятел на жените срещу умората в периода на менопауза. Тези растителни аналози на естрогена се свързват селективно с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност. Всичко това се случва, без да потискат производството на собствени естрогени от организма. В резултат хормоналният баланс в женското тяло се възстановява и умората и останалите менопаузални смущения се нормализират.

Оптимално количество фитоестрогени можете да откриете в 4 основни продукта от фамилия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Изберете подходящия за Вас продукт в зависимост от водещите менопаузални оплаквания и се насладете на благотворния му ефект. Продуктите с марка Феминорм са напълно безопасни, имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием.

borola
Сподели: