обилно потене при менопауза
Време за четене: ... минути

Появата на обилно потене при менопауза е причина за силен физически и емоционален дискомфорт при жените в критическа възраст. За прекомерно изпотяване (хиперхидроза) се говори, когато силната реакция на организма не отговаря на условията на средата или активността на тялото. При менопаузалните дами то е не само реакция към горещините през лятото, но и съпътстващ ежедневието симптом на настъпила или наближаваща менопауза. А тя няма сезонност. Лятото си отива, но обилното потене като симптом на менопауза остава. При някои жени проявите му са налице с години.

Основни причини за прекомерно изпотяване

Обилното потене може да се появи без да е провокирано от някакъв здравословен проблем. Например при свръхактивност на нервите, инервиращи потните жлези. В тези случаи се говори за първична хиперхидроза.

В повечето случаи обаче, обилното потене е провокирано от определени здравословни причини. Тогава говорим за вторична хиперхидроза и прекомерното изпотяване при менопауза е именно такъв пример.

Banner shop

То е последствие основно от хормоналните промени през климактериума. Една от функциите на естрогените е свързана с поддържането на постоянна телесна температура на жените. Намаленото количество естрогени през пременопаузата и същинската менопауза нарушава температурния баланс на женското тяло. Пряко последствие от това е появата на горещи вълни и последващото ги обилно потене.

За какво още може да подсказва появата на обилно потене при менопауза?

Освен като последствие от естрогенния дефицит и нарушената терморегулация, при менопауза обилното изпотяване може да е знак за съпътстващи проблеми. Сред тях са:

Те също се разглеждат като симптоми и последствия от менопаузата. Справянето с тях допринася за овладяване на прекомерното потене и поддържане на доброто физическо и психическо здраве. От ключово значение за тази цел е възстановяването на хормоналния баланс в женския организъм.

Естествено балансиране на хормоналните нива за овладяване на симптомите на менопауза

Целта на всяка жена в менопауза трябва да бъде регулиране на естрогенния дефицит. Чрез нормализиране нивата на естрогените в организма се постига баланс за успешно овладяване на менопаузалните неразположения, включително и обилното изпотяване.

За целта ефективно се прилагат растителните аналози на естрогените, известни като фитоестрогени. Те наподобяват действието на основните женски полови хормони без да възпрепятстват собственото им производство.

Пълна комбинация от фитоестрогени съдържат природните продукти Феминорм/Feminorm® и Феминорм Дуо/Feminorm® Duo.

Феминорм е най-пълният източник на фитоестрогени, чрез приема на който се овладяват леките менопаузални смущения в същинска и пременопауза.

Феминорм Дуо представлява мощно средство за преодоляване на тежките менопаузални симптоми и усложнения, представляващо комбинация от два мощни фитоестрогена.

Чрез прием на продуктите Феминорм поддържате доброто си здраве, красота и емоционален комфорт във всички периоди от климактериума.

borola
Сподели: