симптоми на менопауза
Време за четене: ... минути

Борбата с мъчителните симптоми на менопауза се води на много фронтове и с всякакви средства. За да бъде спечелена войната обаче, жените непременно трябва да включат в арсенала си техники за релаксация. Кои по точно ще разберете в редовете по-долу.

Ефективни методи за отпускане, насочени към овладяване на симптомите на менопауза

Медитация, йога или тай-чи

Научно доказано е, че тези три практики помагат да се овладеят симптомите на менопауза. Те са средство за опознаване на душата и тялото през менопаузалния период. Практикуването им води до намаляване на дискомфорта и стреса. Освен това повишава концентрацията и подобрява съня.

Дихателни упражнения

Извършването на дихателни упражнения също спомага за овладяване на симптомите на менопауза. Доказало своята ефективност във времето е т. нар. дълбоко дишане. То се състои в бавно вдишване на въздух, задържане на дъха за 4-6 секунди и продължително издишване. За постигане на оптимални резултати се препоръчва упражнението да се практикува два пъти дневно – сутрин след ставане и вечер преди лягане. Постоянството ще бъде възнаградено със сваляне на психическото и физическото напрежение.

Banner shop

Масаж с ароматни масла

Редица изследвания сочат, че арома масажът е способен да намали тежестта на симптомите на менопауза. Тайната на благотворното му въздействие върху женския организъм и психика се дължи на комбинацията от отпускащи масажни техники и успокояващи аромати. В резултат менопаузалните дами възвръщат вътрешния си мир и презареждат тялото си с енергия.

Хипноза

Проведени са много проучвания, които показват, че хипнозата е ефективен метод за намаляване симптомите на менопауза. Оказва се, че тя не само понижава нивата на стрес, но и бори горещите вълни.

Неизменното допълнение към техниките за релаксация в борбата със симптомите на менопауза

Гинеколозите у нас приканват менопаузалните жени да усилят ефекта от предложените техники за релаксация с приема на фитоестрогени. Благодарение на уникалния си механизъм на действие тези растителни аналози на естрогена ефективно и напълно безопасно спомагат за нормализиране на широк спектър симптоми на менопауза. Свързвайки се селективно с естрогенните рецептори, те стимулират тяхната активност и водят до възстановяване на хормоналния баланс. Максимално пречистени и прецизно дозирани, фитоестрогените се съдържат в природните продукти от фамилия Феминорм. Схемата на прием се определя в зависимост от водещите симптоми и индивидуалните нужди на всяка жена. Поради изцяло природния си произход продуктите от фамилия Феминорм са идеални за дълговременна употреба. Не предизвикват странични ефекти и нежелани реакции. Могат да се използват както в периода на перименопауза, по време на същинската менопауза, така и в етапа на постменопауза.

borola
Сподели: