Остеопороза и Менопауза
Време за четене: ... минути

За жените навлизащи в менопауза е от особено значение да се предпазят от бъдещо развитие на остеопороза. За тази цел те трябва да забавят и прекратят естествената загуба на костна минерална плътност (КМП).

Какво е значението на костната минерална плътност?

Достигането на пикова костна маса (ПКМ) обикновено завършва до 25-30 годишна възраст. При жените ПКМ е физиологично по-ниска. След 30 – 35 годишна възраст костната плътност започва да намалява, но процесът е бавен. Нормалната костна загуба в този период е около 0,2%. Жените се разделят на бързо губещи – 3,5% на година и бавногубещи – 1-2% на година. Още през първите 3 години след менопаузата се наблюдава по-ускорена костна загуба като тя може да достигне до 5% на година.
Възстановяването на костната минерална плътност (КМП) е изключително трудно и бавно. Ниската костна минерална плътност е предпоставка за развитие на остеопороза.

Как да подобрим костната минерална плътност?

За повишаване на нейните нива специалистите препоръчват прием на фитоестрогени. Фитоестрогените са структурно и функционално близки до женските полови хормони. Най-важни от фитоестрогените са изофлавоните. Доказано е, че те повишават КМП в областта на прешлените и намаляване на фрактурния риск.

Banner shop

Феминорм Остео съдържа комбинация от мощни фитоестрогени – trifolium pratense и cimicifuga rasemose и витамин Д. Има разнообразни източници на фитоестрогени, но в най-голямо количество те се съдържат именно в trifolium pratense. Това са 4-те изофлавона – генистеин, биоканин А, дайдзеин и формононетин. Най-важният от тях, който повишава КМП е генистеинът. Витамин Д от своя има синергичен ефект с фитоестрогените и усилва тяхното действие. Уникалната комбинация от фитоестрогени и витамин D във Феминорм Остео е нова превантивна терапевтична възможност за съвременната жена за поддържане на костното здраве и защита от остеопороза.

Феминорм Остео се приема по 1 капсула, един път дневно.

borola
Сподели: