предпазване от остеопороза
Време за четене: ... минути

От съществено значение е жените в менопауза да прилагат ефективни мерки за предпазване от остеопороза. Костното заболяване е признато за социално-значимо, защото причинява повече от 8,9 милиона фрактури годишно в света. Кои са начините за правилна профилактика на заболяването през критическата възраст – ще ви споделим в публикацията.

Стратегии за предпазване от остеопороза през менопауза

Поддържайте добра физическа активност

Костите са жива тъкан, която при редовни физически упражнения става по-издръжлива. За жените в менопауза е много важно да поддържат добра физическа активност. Достатъчно е менопаузалните дами да спортуват три пъти в седмица по един час и да се движат много в ежедневието си.

Ограничете тютюнопушенето и алкохола

Употребата на цигари и алкохол влияе негативно върху костната плътност. Ако сте във висок риск от развитие на остеопороза – откажете се от тези вредни навици.

Banner shop

Хранете се балансирано

Здравето на костите се поддържа със здравословно хранене, което да осигури необходимите на организма калций и витамин D. Калций може да си набавите чрез консумация на млечни продукти. Витамин D подпомага усвояването на калция и се съдържа в сьомгата, бялата риба, скумрията, риба тон, херингата, както и в яйцата.

Установено е, че включването на плодове и зеленчуци в хранителния режим увеличава плътността на костите. Това, от своя страна, понижава риска от загуба на костна маса и опасността от фрактури. За целта е достатъчно да се приемат минимум три порции плодове и зеленчуци дневно.

Протеините участват в 50% от костната структура. Приемът на белтъчини е изключително важен за изграждане на костите и подобряване на плътността им. Храните, които съдържат оптимално количество белтъчини са риба тон, пилешко или пуешко месо, сьомга, кисело и прясно мляко.

Доверете се на природните средства за профилактика на остеопороза в критическата възраст

За усилване на ефекта от предложените по-горе мерки за превенция на сериозното заболяване, специалистите препоръчват прием на Феминорм Остео/Feminorm® Osteo. Всяка растителна капсула Феминорм Остео съдържа висококачествени екстракти от Червена детелина и Сребърна свещичка. Те са богат източник на фитоестрогени. Като природни аналози на женските полови хормони естрогени, фитоестрогените възстановяват хормоналния баланс в периода на климакс и овладяват менопаузалните смущения. Приемът им оказва благоприятно влияние върху костната тъкан.

Действието на фитоестрогените във Феминорм Остео е допълнено от витамин D. Той спомага за поддържане на нормалното състояние на костите и функцията на мускулите, и за правилното усвояване на калция в организма.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва Феминорм Остео да се приема продължително време по 1 растителна капсула дневно. Поради изцяло природния си произход продуктът не крие рискове за здравето.

borola
Сподели: