климактериум при жените
Време за четене: ... минути

В настоящата статия ще разискваме една изключително важна тема – климактериум при жените. Продължавайте да четете, за да разберете какви етапи включва този деликатен период от живота на дамите и как да се премине през тях с усмивка.

Перименопауза (пременопауза) – първа фаза на климактериум при жените

На около 40-годишна възраст при жените функциите на яйчниците постепенно намаляват и нивото на естроген се понижава. Тези промени поставят началото на перименопаузата, наричана още пременопауза.

Освен до нередовен месечен цикъл намаленото производство на естроген води до оплаквания като:

Banner shop
  • горещи вълни
  • проблеми със съня (безсъние, нощно изпотяване)
  • емоционална нестабилност и резки промени на настроението
  • вагинална сухота

Перименопаузата обикновено продължава между 5 и 10 години. От общото състояние на жената зависи точно с каква продължителност ще е. Тук трябва да отбележим, че физически активните дами обикновено преминават много по-плавно през този период и почти нямат неразположения.

Същинска менопауза – втора фаза на климактериум при жените

Официално за навлизане в същинската менопауза се говори, когато жената не е имала менструация в продължение на 1 година. Средната възраст, на която това се случва, е 51 години. Интересен факт е, че жените влизат в менопауза приблизително по същото време като своите майки. Същинската менопауза „тормози“ жените за период между 5 и 7 години.

В периода на менопауза горещите вълни, безсънието и тревожността създават толкова силен физически и емоционален дискомфорт при някои жени, че възпрепятстват нормалния им начин на живот.

Постменопауза – трета фаза на климактериум при жените

Този период настъпва, когато флуктуациите в секрецията на естроген отшумят и нивата на половия хормон в кръвта достигнат постоянни стойности, много по-ниски отколкото са били досега. Неприятните менопаузални симптоми се усещат вече много по-слабо. Настъпилият естрогенов дефицит обаче е предпоставка за развитие на сериозни здравословни проблеми – затлъстяване, хипертония, съдови заболявания (разширени вени, атеросклероза), остеопороза и др.

Пълна подкрепа от природата през целия климакс

За да преминат с усмивка през трите фази на климактериума, жените могат да разчитат на природната сила на продуктите с марка Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm®
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm®
  • Феминорм Остео/Feminorm®

Активна съставка във всеки един продукт са фитоестрогените. Тези растителни аналози на естрогена съдействат за възстановяване на хормоналния баланс. В резултат менопаузалните смущенията се нормализират и рискът от поява на остеопороза, затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания и сексуални проблеми намалява до минимум.

Освен че са ефективни, продуктите от фамилия Феминорм имат отлична поносимост и са напълно безопасни. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при продължителна употреба.

borola
Сподели: