менопауза начин на живот
Време за четене: ... минути

Когато жената навлезе в менопауза, от ключово значение е да води здравословен начин на живот, за да пребори неразположенията през този период. Какви навици трябва да си изградят дамите, за да преминат по-леко през критическата възраст?

Полезни препоръки за здравословен начин на живот в менопауза

Консумирайте продукти с ниско съдържание на мазнини и увеличете приема на калций

През критическата възраст се повишават нивата на лошия холестерол в кръвта, както и рискът от развитие на остеопороза. Намаляването на приеманите мазнини и увеличаване приема на калций спомагат за поддържане на добро здравословно състояние.

Бъдете физически активни поне за час дневно

Редовното и умерено натоварване спомага за изгаряне на мазнините и предотвратява натрупването на излишни килограми.

Banner shop

Правете дихателни упражнения

Вдишвайте дълбоко въздух в продължение на 5 секунди, след това го изпускайте бавно. Това дихателно упражнение, практикувано по 15 минути на ден, редуцира наполовина честотата и силата на топлите вълни. Освен това спомага за елиминиране на основния им причинител – стреса.

Направете необходимите промени в начина си на живот, за да облекчите топлите вълни

Появата на горещи вълни е една от най-неприятните менопаузални прояви. Топлите вълни могат да разстроят съня, а изпитани през деня водят до силен физически и емоционален дискомфорт. Най-добър ефект за ограничаването им се постига с избягване на провокиращите фактори. Сред тях са тютюнопушенето, честата употреба на алкохол и кофеинови напитки, приемът на пикантни храни.

Наспивайте се

Отделяйте достатъчно време за сън, като избягвате дългите дневни дрямки. Съставете си вечерна рутина, следването на която ще ви помогне да редуцирате натрупания през деня стрес и да си осигурите качествен сън.

Приемайте природни продукти за компенсиране на естрогенния дефицит в периода на менопауза

Хормоналният дисбаланс в климактериума е причина за множеството, различни по вид и сила, менопаузални оплаквания. За да се възстанови балансът в женския организъм, специалистите съветват да се приемат продукти, съдържащи фитоестрогени. Тези натурални аналози на женските хормони естрогени се справят успешно с менопаузалните неразположения, като приемът им не потиска собственото производство на естрогени.

Природните продукти Феминорм съдържат комбинация от мощни фитоестрогени и са специално създадени за нуждите на жените в климакс, усещащи пълната гама менопаузални смущения.

Менопаузалните дами могат да избират измежду четири продукта, според вида на смущенията и тяхната изразеност:

Поради натуралния си състав, всички продукти Феминорм са безопасни и предназначени за продължителен прием.

borola
Сподели: