преждевременна менопауза
Време за четене: ... минути

В гинекологичната практика зачестяват случаите на жени, които влизат в климактериума преди 40-годишна възраст. Ранното прекратяване на репродуктивните способности на тези дами се означава с термина „преждевременна менопауза“. Предполага се, че фамилната обремененост, напълняването и понижената функция на щитовидната жлеза провокират това състояние. Учени от университета „Джордж Вашингтон“ в Сейнт Луис, Мисури, не изключват възможността фактори на външната среда да са в основата на ранното затихване на функциите на яйчниците.

Продукти от ежедневието, които водят до преждевременна менопауза

Парфюми

В уханията, които всекидневно използваме, за да завършим визията си, могат да се крият опасни химикали, наречени фталати. Те се радват на особена почит в парфюмерийната индустрия, тъй като удължават трайността на аромата. Задълбоченото изследване на американските изследователи обаче доказва, че продължително излагане на тези естери води до хормонален дисбаланс и има негативен ефект върху женския фертилитет. За щастие дамите могат да ограничат вредите върху здравето, като използват парфюми с максимално количество натурални съставки.

Пластмасови кутии за храна

Фталатите намират приложение не само в производството на парфюми, но и на пластмасови изделия, тъй като правят PVC продуктите по-гъвкави, прозрачни и дълготрайни. Използвани като пластификатори обаче те отново застрашават плодовитостта на дамите. От преждевременна менопауза са заплашени най-вече онези жени, които имат навика да съхраняват гореща храна в пластмасови кутии. При висока температура фталатите отделят вредни вещества в току-що приготвеното или претоплено ястие. Специалистите напомнят, че стъклените или керамични съдове са една разумна алтернатива на пластмасовата посуда.

Banner shop

Мляко

Една от любимите топли напитки на голяма част от представителките на нежния пол е изключително вредна заради начина на отглеждане на животните. За никого не е тайна, че за да се увеличи млекодобивът, кравите се инжектират с хормони. Тези вещества се отделят в млякото и попадат в организма на дамите. Предполага се, че натрупването им е една от основните причини за ранната менопауза. Направените до момента научни изследвания все повече потвърждават тази хипотеза. Поради това експертите съветват дамите да консумират ядково (бадемово, лешниково, конопено и т.н.) мляко.

Овладяване симптомите на преждевременната менопауза

Независимо дали преждевременната менопауза е провокирана от външни или вътрешни фактори, тя винаги е съпроводена от ясно изразена симптоматика. Дамите обаче нямат повод за притеснение, тъй като разполагат с цели две природни средства от продуктовата гама на Феминорм, с които трайно могат да облекчат състоянието си. Феминорм/Feminorm® е продукт, който осигурява пълния набор от фитоестрогени, и е особено подходящ при леко изразени менопаузални смущения. Феминорм Дуо/Feminorm® Duo, пък осигурява мощен ефект при силно изразени симптоми, благодарение на комбинацията от висококачествени екстракти от Червена детелина и Сребърна свещичка.

borola
Сподели: