Приемаме ли достатъчно витамин D?
Време за четене: ... минути

Голямото проучване Women`s Health Initiative подчертава важността и първостепенната роля на допълнителният прием на витамин D. Мащабни проучвания алармират за дефицит на витамин D в световен план. Тревожни са данните за нивата витамин D и в България. Българското дружество по ендокринология, Българската педиатрична асоциация и Българското дружество по клинична лаборатория са изследвали 2032 лица за 1 година (2012-2013) на възраст от 20 до 80 години в 5 основни географски района на България. Подобно измерване на нивото му сред популацията се прави за първи път в България. Резултатите показват, че близо 76% от българите имат недостиг на витамин D. Най-висок е процентът при възрастните хора (над 60 години) – 25%, следван от хората в средна възраст – 21%. Дефицит на витамин D се наблюдава и близо два пъти повече сред жителите на градовете (23%), в сравнение с тези в селата (12%). Честотата на тежкия дефицит на витамин D в групата на младите (20-44 години) е два пъти по-висока при жените, срещу мъжете в същата възрастова група.

Недостигът на витамин D особено при жените в пременопауза и менопауза води до изразена мускулна слабост и остеопороза.

В тези случаи изключително подходящ е приемът на природният продукт Феминорм Остео. Той съдържа витамин D като холекалциферол 400 IU и мощна комбинация от фитоестрогени. Фитоестрогените във Феминорм Остео структурно и функционално силно наподобяват женския полов хормон естрадиол, свързват се селективно със специфичните бета естрогенови рецептори и възстановяват хормоналния баланс в женския организъм през менопаузалния период.

Фитоестрогените повлияват благоприятно костната тъкан и усвояването на калция.

Заедно с фитоестрогените Феминорм Остео доставя нужното количество витамин D на организма и подпомага усвояването на калция и фосфора, подобрява мускулния тонус като поддържа нормалното състояние на костите и функцията на мускулите.

Banner shop

Феминорм Остео е подходящ за ранна профилактика на остеопорозата, при остеопения и остеопороза, след 5 годишен прием на Феминорм или Феминорм Дуо и след прекъсване лечение със синтетични хормони.

Феминорм Остео се приема по 1 растителна капсула дневно.

borola
Сподели: