Приемът на витамин D намалява риска от фрактури
Време за четене: ... минути

Mенопаузата е един от рисковите фактори за развитие на най-честото костно заболяване – остеопороза. То е характерно с намалена костна маса и променена микроархитектура на костната тъкан, водеща до повишена чупливост и риск от фрактури. Фрактурите могат да настъпят във всяка част, но най-тежки са последиците след счупвания в областта на прешлените и бедрената шийка.

При прешленните счупвания болката е с различна сила в областта на счупения прешлен, засилва се при движение като понякога се разпространява по хода на ребрата или по долните крайници. Болката ограничава подвижността в гръбначния стълб и затруднява дишането.

При фрактурата на бедрената шийка 20% от пострадалите умират от усложнения.

За намаляване риска от фрактури специалистите препоръчват прием на витамин D. Причината е в следните доказани факти: витамин D намалява рискът от фрактури като подобрява качеството на костта, потиска костната резорбция и намалява риска от падане.

Banner shop

Високи количества витамин D се съдържат в новият продукт от Фамилия ФеминормФеминорм Остео. Феминорм Остео съдържа витамин D като холекалциферол и два мощни фитоестрогена – trifolium pratensе и cimicifuga rasemose. Витамин D във Феминорм Остео подпомага усвояването на калция и фосфора и подобрява мускулния тонус.

Фитоестрогените структурно и функционално силно наподобяват женския полов хормон естрадиол, свързват се селективно с бета естрогенови рецептори и възстановяват хормоналния баланс през менопаузата. Фитоестрогените, подобно на витамин D, също притежават благоприятно влияние върху костната тъкан и усвояването на калция.

Феминорм Остео е най-ефективното решение осигуряващо профилактика на остеопорозата в менопаузална възраст.

borola
Сподели: