раздразнителност при менопауза
Време за четене: ... минути

Ако сте сред жените, които проявяват повишена раздразнителност при менопауза, значи не бива да изпускате нашите препоръки за възвръщане на душевния мир. Преди това обаче вижте защо и най-малкото нещо ви дразни и ви кара да излизате от кожата си през менопаузалния период.

Причината за лесната раздразнителност при менопауза

Естрогенният дефицит е в основата на всичко случващо се през периода на менопауза. Той е причината, поради която нервите са опънати до краен предел и много дами са готови да избухнат и от най-малкото нещо. Чудите се защо точно естрогенът е „виновен“ за проявите на избухливост? Ами защото той е пряко свързан с невротрансмитерите серотонин, окситоцин и допамин, отговорни за доброто настроение. С намаляване на нивото му спада и това на въпросните невротрансмитери, и раздразнението започва да си проправя път.

Съвети за преодоляване на раздразнителност при менопауза

За да стимулирате производството на серотонин, окситоцин и допамин, просто трябва да приложите на практика нашите съвети:

Banner shop

Използвайте слънчевите дни за тренировка на открито

Физическите упражнения под галещите слънчеви лъчи са чудесен начин да подобрите емоционалното си състояние. Причините са повече от ясни – и спортуването, и слънцето повишават настроението, тъй като стимулират производството на ендорфини (хормони на щастието). Само напомняме да нанесете висококачествена слънцезащита на откритите части на тялото (лице, деколте, ръце), преди да излезете навън. Това важи с пълна сила и за студените дни от годината. Подходящ продукт е ДжинДжира Алба Спрей/GinGira® Alba Spray).

Бъдете социални, за да прогоните повишената раздразнителност при менопауза

Проучвания показват, че най-щастливите хора са тези, които поддържат тесни връзки с близките, приятелите и съседите си. Ето защо ви приканваме да се интересувате от хората във вашето обкръжение и да давате израз на чувствата си към тях. Благодарение на технологиите това е възможно дори и в тези времена на физическа дистанция.

Отделяйте време за себе си

Проявявайте здравословна доза егоизъм и от време на време се откъсвайте от ангажиментите. Малкото откраднато време, в което правите любимите си неща (четене, градинарство, гледане на филми и сериали, редене на пъзели и пасианси, плетене, рисуване, слушане на музика, танци), ще ви зареди с добро настроение.

Дългосрочното природно решение срещу раздразнителност при менопауза

Все повече гинеколози у нас подкрепят и препоръчват приема на фитоестрогени за намаляване на раздразнителността, нервното напрежение и подобряване на здравословното състояние през менопаузата. Причината е, че тези природни аналози на естрогена компенсират естрогенния дефицит – главният „виновник“ за промените в настроението на менопаузалните жени.

Оптимално количество високопречистени фитоестрогени се съдържат в 4-те основни продукта от изключително успешната продуктова линия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night

Водещото при избора на продукт са основните симптоми. Всички продукти са напълно безопасни и подходящи за продължителен прием. Могат да се приемат самостоятелно и да допълват лечението с хормони.

borola
Сподели: