естествена алтернатива на хормонозаместителната терапия
Време за четене: ... минути

Хормонозаместителната терапия (ХЗТ) се състои в прилагането на синтетични хормони за лечение на невровегетативни менопаузални смущения. До 2002 г. тя е предпочитано решение за лечение на климактеричния синдром и остеопорозата.

През 2002 г. е установено, че приложението на ХЗТ е свързано с редица противопоказания и крие здравословни рискове. Терапията увеличава вероятността от развитие на рак на млечната жлеза, инсулт и инфаркт.

Ето защо след 2002г., лекари и пациенти започват да търсят разумна алтернатива на ХЗТ. Необходимо е тя да има благоприятния ефект на естрогените, без да крие сериозни нежелани реакции. На тези условия отговаря терапията с фитоестрогени.

Продуктите от Фамилия ФеминормФеминорм, Феминорм Дуо и Феминорм Лека нощ са най-пълните източници на фитоестрогени. Доказано е, че техният прием намалява климактеричните смущения в 70% от случаите. Костната загуба се понижава с 49%, а рискът от сърдечно-съдови заболявания намалява с 20%. Установено е, че продуктите от Фамилия Феминорм нямат противопоказанията и нежеланите ефекти на ХЗТ, което ги прави предпочитани, както от жени в менопауза, така и от лекари.

borola
Сподели: