хранене при менопауза
Време за четене: ... минути

Кои са най-често срещаните грешки в начина на хранене при менопауза, които пречат на жените да са във форма? Това ще научите, ако продължите да четете настоящата статия.

Основните грешки в начина на хранене при менопауза

Избор на храни без съдържание на мазнини

Нискомаслените и обезмаслените храни не са най-добрият избор за менопаузалните жени. Причините за това са две. Първата е, че тялото има нужда от здравословни мазнини, за да поддържа добро сърдечно здраве и да осигури оптимална мозъчна функция. Втората е, че тези храни не са здравословни. Обикновено, за да се премахнат мазнините, продуктите претърпяват химическа обработка. Впоследствие, за да се подобри вкусът им, се добавя захар.

Прекаляване с калция

Приемът на голямо количество калций може да доведе до запек, камъни в бъбреците и повишен риск от сърдечно-съдови заболявания. Разбира се това не означава приемът на минерала да се преустанови. Все пак не бива да се забравя, че в комбинация с витамин D той ограничава опасността от развитие на остеопороза.

Banner shop

Злоупотреба с алкохол

Освен че допринася за повишаване на телесното тегло, алкохолът повишава риска от редица здравословни проблеми при жените в критическа възраст. Ето защо трябва да се консумира умерено и с мярка.

Пълно изключване на захарта от менюто – една от най-честите грешки, допускани в начина на хранене при менопауза

С ограниченото производство на полови хормони след менопаузата се намалява способността на организма да контролира нивата на глюкоза (кръвна захар). Затова с цел поддържане на нормално телесно тегло е необходимо да се намали консумацията на рафинирана захар. Плодовете, които съдържат фруктоза (плодова захар) обаче могат спокойно да се консумират в умерени количества.

Хранене прекалено често или пропускане на хранения

Придържането към еднакъв диетичен план всеки ден е ключът към правилния начин на хранене през климактериума. Така тялото „свиква“ с определен режим и знае кога да поиска следващата порция храна.

След като посочихме грешките в начина на хранене при менопауза, нека видим как да се нормализират менопаузалните смущения

Освен да се храни правилно всяка жена трябва да положи усилия, за да намали дискомфорта през периода на менопауза. Неин верен помощник в тази мисия са фитоестрогените. Тези вещества от растителен произход структурно и функционално наподобяват женските полови хормони. Попадайки в организма, те компенсират ниските нива на естроген и нормализират менопаузалните смущения.

Оптимално количество високопречистени фитоестрогени, извлечени от Червена детелина (Trifolium pratense) и Сребърна свещичка (Cimicifuga rasemose), се съдържат в продуктите от фамилия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Изборът на продукт зависи от водещите симптоми и индивидуалните потребности на всяка жена. Цената е достъпна, а ефектът – гарантиран!

borola
Сподели: