суха кожа при менопауза
Време за четене: ... минути

Много жени се оплакват от суха кожа при менопауза. Дерматологичният проблем се свързва със специфичните промени в организма, които се случват през климактериума. Прочетете статията, за да научите какви са точните причини за изсушаване на дермата през менопаузата и от какви грижи се нуждае тя.

Защо жените се сблъскват с проблема „суха кожа при менопауза”?

Отговорът на този въпрос е кратък – заради хормоналните промени. В периода на менопауза производството на естрогени в женското тяло започва да намалява. Тези полови хормони са отговорни за редица важни функции, включително стимулиране производството на колаген и естествени мастни секрети. Те стоят в основата на младежкия вид и здравина на кожата. Естрогенният дефицит и последващият хормонален дисбаланс в женския организъм довеждат до намаляване на производството на колаген и мастни секрети. В резултат дермата на жените в менопауза става по-отпусната и суха, губи блясъка си, признаците на стареене стават по-видими. Всички оплаквания посочват огромната нужда от промени в грижата за кожата през този специфичен период.

Основни насоки за грижа при суха кожа през менопаузата

  • Избягвайте горещите душове

Водата с прекалено висока температура изсмуква влажността от кожата. За оптимална хидратация нанесете подхранващ продукт върху още влажна кожа.

Banner shop
  • Избирайте внимателно козметичните продукти

Менопаузата е период, които се характеризира с ускоряване на процесите на стареене. Кожата се нуждае от специфична грижа за по-зряла дерма. Залагайте на козметични продукти с природен състав, липса на агресивни съставки, алкохол и аромати. Хидратацията е в основата на грижите за всеки тип кожа – хидратирайте сутрин и вечер цялото тяло.

  • Винаги носете слънцезащита

Независимо от сезона, нека слънцезащитният продукт е ваш пръв приятел. Ултравиолетовите лъчи нанасят огромни вреди върху кожата, като забързват процесите на стареене. Нанасяйте слънцезащита след хидратиращия крем. Залагайте на продукти с по-висок фактор, лека и овлажняваща текстура.

  • Оптимизирайте приема на витамини и минерали

Красивата кожа е здрава отвътре. Включете в дневното си меню повече храни, богати на витамини D, C, E, колаген, цинк, омега-3 мастни киселини и пробиотици.

Още една важна препоръка за подобряване на външния вид и здраве на кожата през менопауза

Както вече споменахме, доброто физическо и психическо здраве на жените в менопауза зависи до голяма степен от хормоналното равновесие в организма. Когато то е нарушено, се появяват типичните смущения, едно от които е суха кожа на лицето и тялото. За подобряване на вида и състоянието ѝ, и за овладяване на другите съпътстващи неразположения през менопаузата, се доверете на Феминорм/Feminorm®. Продуктът е най-пълният източник на фитоестрогени. Тези вещества са природната алтернатива на женските полови хормони естрогени.

Приемани под формата на посочения продукт, те селективно се свързват с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност. Резултатът се изразява в компенсиране на естрогенния дефицит, преодоляване на менопаузалните симптоми и възвръщане на красотата и здравината на кожата.

Продуктът се отличава от останалите на пазара с високо качество и профил на безопасност. Може да се приема и в периода на пременопауза.

borola
Сподели: