менопауза кожа
Време за четене: ... минути

Периодът на менопауза е специфичен етап от живота, през който жените забелязват промяна във вида и структурата на своята кожа. Атрофията на дермата и появата на бръчки са едни от най-силно забележимите изменения, които са пряк резултат от естрогенния дефицит в критическата възраст. Те обаче могат да бъдат отложени във времето. За целта е необходимо менопаузалните жени да полагат подходящите грижи за здравето и външния си вид през менопаузата. Какви промени претърпява кожата ни докато преминаваме през критическата възраст и как да я поддържаме здрава и с добър външен вид?

Естрогенен дефицит – основна причина за промени на кожата през менопауза

Намалената секреция на естрогени в периода на климакс провокира не само вътрешни, но и външни промени в женското тяло. Наред с другите последствия, естрогенният дефицит неминуемо повлиява и вида на кожата. Влиянието се отчита на няколко нива:

  • промени в дебелината на кожата (изтъняване)
  • влошаване на структурата (атрофиране и ускорено стареене)
  • намаляване на еластичността (отпускане и поява на бръчки)

Естрогените регулират отлагането на мазнините под кожата, така че то да става равномерно на различни места по тялото. Недостигът им по време на менопауза води до преимуществено насочване на мазнините към зоната на корема и ханша. Впоследствие намалява количеството на подлежащата мастна тъкан в областта на лицето и шията. Появяват се бръчки, които от своя страна изглеждат все по-дълбоки с времето. Затова спадът на естрогенните нива се разглежда като най-сериозната причина за ускоряване процесите на стареене и атрофия на кожата. Процесът е естествен и често непредотвратим, но не и неотложен.

Banner shop

Компенсиране на естрогенния дефицит – сигурен метод за поддържане на здравето и вида на женската кожа в периода на менопауза

Поддържането на здрава кожа с добър външен вид през менопаузата е напълно осъществима цел. Компенсирането на естрогенния дефицит е най-важното средство за постигането ѝ. Природосъобразна и безопасна алтернатива на хормоно-заместителната терапия е приемът на фитоестрогени. Тези естествени вещества са растителни аналози на женските полови хормони естрогени. Те ефективно повлияват невровегетативните и психически менопаузални смущения провокирани от естрогенния недостиг, без приемът им да блокират собствената секреция на естрогени.

Пълен набор от мощни фитоестрогени може да си набавите чрез прием на природните продукти от фамилия Феминорм. Серията предлага богат избор в зависимост от тежестта и вида на оплакванията на менопаузалните дами. Всички продукти от семейството на Феминорм успешно овладяват симптомите, съпътстващи пременопаузата, същинската менопауза и периода след приключването ѝ.

Продуктите от фамилия Феминорм имат отлична поносимост, нямат противопоказания и са предназначени за продължителен прием.

borola
Сподели: