качване на килограми при менопауза
Време за четене: ... минути

Ако търсите начин да се справите с нежеланото качване на килограми при менопауза, не пропускайте настоящата статия. В нея ще дадем полезни съвети, за да влезете отново във форма и да възвърнете своето самочувствие.

Насоки срещу качване на килограми при менопауза

Оптимизиране на хранителния режим

Това означава следване на основните общи насоки за здравословен хранителен режим. Сред тях най-съществени са:

  • включване на повече сезонни плодове и зеленчуци в менюто
  • консумация на храни, богати на калций, за поддържане на здрави кости
  • допълване на диетата с храни, богати на витамин D, за да се подобри усвояването на калция
  • прием на храни, съдържащи полезни мазнини и омега-3 мастни киселини, които способстват за по-ефективно горене на мазнини
  • умерена консумация на сурови ядки – най-вече орехи
  • избягване на бързите въглехидрати, захарта, както и на всички пакетирани храни и полуфабрикати

Допълнителен прием на витамини, минерали и микронутриенти

Специалистите по женско здраве препоръчват на менопаузалните жени да приемат допълнително:

Banner shop
  • ценни витамини и минерали
  • омега-3 мастни киселини (ТриОмега 1000+), които подкрепят здравето на сърцето, предпазват от развитие на атеросклероза и понижават нивото на триглицеридите
  • пробиотици за подобряване на храносмилателната функция
  • коензим Q10, който благоприятства клетъчния метаболизъм

Увеличаване на физическата активност

Заседналият начин на живот в комбинация с отслабена мускулна маса и забавен метаболизъм са една от най-сериозните предпоставки за трупане на излишни килограми през менопаузата. Именно поради това е добре всяка менопаузална жена да се стреми да включи повече движение в ежедневието си.

Овладяване на менопаузалните смущения „в зародиш“ понижава вероятността от качване на килограми при менопауза

Обикновено наддаването на теглото при жените в менопауза се дължи на дефицита на естроген. Затова много специалисти препоръчват на дамите да започнат терапия, която се основава на приема на фитоестрогени. Тези вещества от растителен произход структурно и функционално наподобяват женските полови хормони и имат способността да възстановяват хормоналния баланс през менопаузата.

Към момента Феминорм Дуо/Feminorm® Duo е най-мощният фитоестроген на нашия пазар. Той представлява комбинация от стандартизирани екстракти от цветове на Червена детелина (Trifolium pratense) и корени на Сребърна свещичка (Cimicifuga rasemose). Съставките взаимно допълват и усилват действието си.

За постигане на оптимални резултати е уместно към Феминорм Дуо да се добави приема на Калорекс/Calorex®. Този добре познат природен продукт безопасно и ефективно намалява телесното тегло. Ефектът е особено видим в проблемните зони като корема и талията. Предимствата му са, че увеличава обмяната на веществата, стимулира изгарянето на мазнини, потиска апетита и притежава щадящо белтъчините действие.

Както Феминорм Дуо, така и Калорекс са напълно безопасни. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Имат отлична поносимост и са подходящи за продължителна употреба.

borola
Сподели: