топли вълни
Време за четене: ... минути

Много проучвания, които сме цитирали в предходни публикации, показват, че рискът от сърдечно-съдови заболявания нараства значително през менопаузата. Тук ще цитираме още едно проучване, според което за повишаване на сърдечния риск сериозно допринася един от ключовите симптоми на менопауза – топлите вълни.

Проучването е презентирано на 22-та годишна среща на Северноамериканското дружество по въпросите на менопаузата. В него честите топли вълни при жените в менопауза се асоциират с трайно повишаване на лошия холестерол, откъдето именно произлиза високият риск от сърдечно-съдови заболявания. Овладяването на топлите вълни се посочва като ключово средство за намаляване на този риск.

Топли вълни и висок холестерол – връзката

Американските учени са проследили състоянието на 3200 жени между 40 и 50-годишна възраст, които са се оплаквали от топли вълни и други менопаузални смущения. Проучването е продължило 7 години, колкото средно отнема преминаването през менопаузата и навлизането в постменопауза.

Banner shop

В хода на проучването ежегодно са проследявани честотата на топлите вълни на жените и за взимани кръвни проби за отчитане на кръвния липиден профил. Проследявани са добрият и лошият холестерол, и триглицеридите. Резултатите показват, че колкото по-сериозно е оплакването на жените от топли вълни, толкова по-високи са нивата на лошия им холестерол. Като най-сериозен се посочва сърдечният риск при жените, при които топлите вълни траят повече от 2 седмици в рамките на всеки месец. При жените от тази група е установен висок холестерол дори при отсъствие на други рискови за него фактори като затлъстяване, тютюнопушене и др.

Асоциирането на топлите вълни с високия холестерол през менопаузата за пореден път доказва, че комплексните грижи за здравето са от ключово значение за менопаузалните жени. Тези грижи трябва да са насочени не само към овладяване на неприятните топли вълни, но и към поддържане на сърдечно-съдовата система.

Комплексна грижа срещу топли вълни и висок холестерол през менопаузата

Много проучвания доказват благоприятната роля на фитоестрогените за овладяване на всички менопаузални смущения – топли вълни, нощно изпотяване, проблеми със съня и др. Фитоестрогените компенсират дефициа на естроген през менопаузата – основната причина за поява на споменатите симптоми. Природните продукти от серия Феминорм предлагат комбинация от мощни фитоестрогени в оптимални дози и помагат за овладяване на манопаузата, а оттам и на риска от сърдечно-съдови заболявания. За засилване на този ефект може да се разчита на серията от допълващи продукти като ТриОмега1000+ / TriOmega1000+® или Ентан / Entan®.

ТриОмега1000+ се препоръчва като доказано ефективно средство за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания, защото спомага за нормализиране на липидния профил на кръвта.

Ентан укрепва стените на кръвоносните съдове, предотвратява запушването им от холестеролните плаки и подобрява течливостта на кръвта. Всички тези действия на двата продукта са идеално допълнение към действието на фитоестрогените за овладяване на топлите вълни през менопаузата и намаляване на риска от съпътстващите я здравословни проблеми.

borola
Сподели: