фитоестрогени при менопауза
Време за четене: ... минути

Приемът на фитоестрогени при менопауза има благоприятни ползи за женското здраве. Научете повече за тях в публикацията.

Същност на фитоестрогените

Фитоестрогени или растителни естрогени са съединения от растителен произход, които структурно и функционално наподобяват женските полови хормони естрогени. Съществуват различни видове фитоестрогени, сред които се оформят два основни класа – изофлавони и лигани. Сред растителните естрогени, изофлавоните проявяват укрепващ имунитета ефект и имат най-мощно действие при овладяване на менопаузални оплаквания.

Приложение на фитоестрогените в периода на менопауза

При навлизане в климактериума, нивата на естрогените в женския организъм спадат. Хормоналният дисбаланс води до менопаузални смущения. Най-често изпитваните са топли вълни, изпотяване, безсъние, тревожност, умора, липса на добра концентрация. Естрогените отговарят и за костите, затова в периода на менопауза може да се забележи загуба на костна плътност. През менопаузата и постменопаузата жените попадат в по-висок риск от развитие на остеопения, остеопороза и сърдечно-съдови заболявания.

Banner shop

За да овладеят менопаузалните смущения дамите се подлагат на хормоно-заместителна терапия. Тя цели да възстанови хормоналния баланс чрез прием на синтетични препарати. Този вид терапия има странични ефекти и крие рискове за здравето. Затова жените в менопауза е нужно да изберат алтернатива, която да е изпитано ефективна и безопасна. Приемът на фитоестрогени е удачен природен избор за възстановяване на хормоналния баланс, без опасност за здравето. Щом попаднат в женския организъм, фитоестрогените се свързват избирателно с естрогенните рецептори, като стимулират тяхната активност. Същевременно не потискат производството на собствени естрогени.

Ползи за женското здраве от приема на фитоестрогени при менопауза

  • овладяване на топлите вълни и изпотяването
  • намаляване на напрежението и тревожността
  • подобряване на качеството и продължителността на съня
  • предотвратяване загубата на костна маса и превенция на остеопороза
  • контролиране нивата на холестерола
  • грижа за сърдечно-съдовата система и мускулния тонус
  • предотвратяване атрофията на кожата и лигавиците, подобряване вида и състоянието на дермата

Естествено набавяне на фитоестрогени при менопауза

Изберете природната алтернатива на хормоно-заместителната терапия при менопауза – доверете се на продуктите с фитоестрогени от фамилия Феминорм.

Феминорм/Feminorm® се препоръчва при леки менопаузални смущения, през пременопауза, както и за нормализиране на менструалния цикъл при девойки. Съдържа екстракт от Червена детелина, представляващ четири изофлавона. Това го прави най-пълният източник на растителни естрогени.

Феминорм Дуо/Feminorm® Duo е удачен избор при тежки менопаузални оплаквания, след оперативно премахване на яйчниците и след прекъсване на хормонална терапия. Съдържа комбинация от два мощни фитоестрогена.

Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night е предназначен за дами с изразена тревожност и безсъние. Овладява неразположенията и подобрява качеството на нощния сън. Съдържа съчетание от два фитоестрогена и мелатонин.

Феминорм Остео/Feminorm® Osteo овладява менопаузалните смущения, подобрява костната плътност и мускулния тонус. Подходящ е за профилактика на остеопороза и остеопения, или след 5 годишен прием на други продукти от фамилия Феминорм. Съдържа два мощни фитоестрогена, в комбинация с витамин D.

borola
Сподели: