хормонален дисбаланс менопауза
Време за четене: ... минути

Периодът на менопауза е белязан от различни промени в женския организъм, една от които е поява на хормонален дисбаланс. Спадът в нивата на женските полови хормони става причина за изпитване на менопаузални смущения с различна тежест. Добрата новина е, че балансът в женския организъм може да бъде успешно възвърнат по напълно натурален начин и без рискове за здравето!

Съвети за нормализиране на хормоналните нива при хормонален дисбаланс по време на менопауза

Приемайте достатъчно количество протеини

Намаляващите нива на естрогени през климактериума са свързани със загуба на мускулна маса и костна плътност. Поради тази причина, менопаузалните дами трябва да консумират ежедневно достатъчно протеини. Консумацията на белтъци при всяко хранене засища и спомага за намаляване нивата на хормона на глада грелин. По този начин се предотвратява постоянното чувство за глад и приема на излишни калории. Заложете на органичните източници на протеини, като нетлъсто месо, яйца, риба, извара и йогурт. Нужните дневни количества белтъци варират между 1 и 2 гр на килограм телесно тегло, като минималното количество е 0.8 гр.

Преустановете консумацията на храни, които нарушават баланса на хормоните

Захарта и простите (рафинирани) въглехидрати покачват нивата на кръвната захар и инсулина. Важният хормон е отговорен за превръщане на глюкозата в енергия и поддържане на кръвната захар в нормални стойности. Повишеното му производство може да причини инсулинова резистентност, покачване на теглото и диабет. Редовната консумация на преработени храни причинява дисбаланс в женския организъм и може да утежни менопаузалните оплаквания.

Banner shop

Избягвайте токсичните химикали

Вредните химикали, намиращи се в пестицидите, пластмасата, почистващите препарати и в някои козметични продукти нарушават продукцията на хормони и причиняват дисбаланс в организма. Ксеноестрогените са химикали, които имитират женските полови хормони естрогени. Те се намират в някои широкоупотребявани продукти, като козметика, консерванти, оцветители, инсектициди, индустриални материали и пластмаса. Редовният контакт с тях може да причини дисбаланс в производството на естрогени и тестостерон. За да избегнете това, четете етикетите на продуктите и по възможност избирайте продукти с натурални съставки.

Приемайте фитоестрогени при хормонален дисбаланс при менопауза

Фитоестрогените са естествени съединения от растителен произход. Те структурно и функционално наподобяват женските полови хормони естрогени. Приемът им под формата на природен продукт спомага за възстановяване на хормоналния баланс по време на менопаузата и овладяване на смущенията. Фитоестрогените са безопасни за здравето, тъй като не са синтетични, а натурални вещества, и не възпрепятстват собственото производство на хормони. В тази връзка, за да си набавите необходимото количество фитоестрогени за възстановяване на хормоналния баланс, се доверете на продуктите с марка Феминорм. Те са разработени специално, за да обезпечат нуждите на дамите в менопауза от облекчаване на неразположенията и възвръщане на баланса и самочувствието. Можете да изберете вашия продукт от гамата Феминорм според вида и силата на смущенията. Всеки продукт Феминорм е предназначен за продължителен прием и няма противопоказания.

borola
Сподели: