критическата при жените
Време за четене: ... минути

Въпреки че е изговорено и изписано много за критическата при жените, все още витаят много погрешни схващания за тази деликатна възраст. В настоящата статия ще развенчаем един от най-упоритите митове за менопаузата. Вижте кой е той!

Разбулване на един от големите митове за климакса при жените

Много жени считат, че колкото по-късно получат първата си менструация, толкова по-късно ще навлязат в менопаузата. Оказва се обаче, че това схващане е напълно погрешно. При повечето жени се наблюдава точно обратната зависимост. Появата на менструално кървене на по-късна възраст може да означава, че е налице риск от ранна менопауза.

В действителност е много трудно да се предвиди кога жената ще получи своя последен месечен цикъл и ще навлезе в климактериум. За целта е важно да се имат предвид няколко неща:

Banner shop
  • кога се е случило това при нейната майка – по отношение на менопаузата се наблюдават силни генетични връзки
  • пушачка ли е жената – тютюнопушенето е сред факторите, които провокират преждевременна менопауза
  • раждала ли е жената – открита е зависимост между майчинството и менопаузата; оказва се, че колкото повече деца има една жена, толкова по-късно тя навлиза в климактериум

Справяне с предизвикателствата на критическата при жените

За щастие, колкото и неочаквано да дойде менопаузата, жените винаги могат да овладеят неприятните симптоми с помощта на два избрани продукта от продуктовата линия Феминорм.

За справяне с по-леки менопаузални оплаквания независимо от възрастта и при смущения в месечния цикъл може да се разчита на Феминорм/Feminorm®. Продуктът съдържа четири изофлавона (генистеин, дайдзеин, биоканин и формононетин), което го превръща в най-пълния източник на фитоестрогени на нашия пазар.

При по-тежки менопаузални смущения е необходимо по-сериозно внимание и прием на Феминорм Дуо/Feminorm® Duo. Този продукт е най-мощният фитоестроген у нас. Освен пълен набор от изофлавони (генистеин, дайдзеин, биоканин и формононетин), той съдържа тритерпенови гликозиди и други фитоестрогени.

Феминорм и Феминорм Дуо имат еднакъв механизмът на действие

Фитоестрогените в състава им, които структурно и функционално наподобяват женските полови хормони, се свързват селективно с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност без да потискат производството на собствени естрогени в организма. В резултат хормоналният баланс в женския организъм се възстановява и менопаузалните смущения се нормализират.

Феминорм и Феминорм Дуо са напълно безопасни. Имат отлична поносимост и не крият риск за здравето на жените дори при продължителна употреба. Имат удобен прием. Феминорм се дозира по 1 капсула от 1 до 3 пъти дневно, след хранене. Феминорм Дуо – по 1 капсула 2 пъти дневно, след хранене. Икономически изгодни са. Налични са на сайта https://www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптеките.

borola
Сподели: