ползи от слънцето менопауза
Време за четене: ... минути

Специалистите са категорични, че дамите в менопауза могат да извлекат 2 две невероятни ползи от слънцето. Продължавайте да четете, за да разберете кои са те!

2-те неоспорими ползи от слънцето за здравето на дамите в менопауза

Зарежда с добро настроение

Всеизвестно е, че слънцето притежава свойството да подобрява настроението. Това е изключително полезно за жените в менопауза, които вследствие на хормоналния дисбаланс са доста податливи на депресивни състояния. Прекарвайки по четвърт час под слънчевите лъчи, те ще попълнят необходимите запаси от ендорфини и ще се заредят с щастие и позитивна енергия. За да не помрачат настроението им първите признаци на стареене на кожата като бръчки и пигментни петна обаче, дамите трябва да погрижат за своята ефективна слънцезащита. Съветът на дерматолозите е да заложат на висококачествено фотопротективно средство. Добре е то да действа като физичен ултравиолетов филтър (ДжинДжира Алба Спрей/GinGira® Alba Spray), за да предпази ефективно клетъчното ДНК от увреждане.

Укрепва костите – една от най-ценните ползи от слънцето, които могат да извлекат жените в менопауза

Слънцето е мощно оръжие срещу остеопороза. Това е коварно заболяване на скелета, което грози дамите в менопауза и крие опасност от обездвижване и ранна инвалидизация.

Banner shop

Излагането под топлите слънчеви лъчи допринася за синтеза на витамин D в кожата. Слънчевият витамин укрепва костната тъкан, намалява риска от фрактури и счупвания и има ключова роля за усвояването на калция в костите. Препоръчително е представителките на нежния пол, навлезли в менопауза, да си правят слънчеви бани с продължителност между 15 и 30 минути при всеки удобен случай. Единствено по този начин те ще си осигурят 90% от препоръчителната дневна доза от слънчевия витамин. Останалите 10% могат да си набавят от храни като мазни риби, черен дроб, жълтък, мляко и неговите производни.

Ползите от слънцето в един продукт, разработен специално за жените в менопауза

За набавяне на необходимата дневна доза от витамин D в активната му форма – витамин D3 – менопаузалните жени могат да разчитат на Феминорм Остео/Feminorm® Osteo. Този природен продукт от фамилия Феминорм доказано укрепва костите и подобрява тяхното състояние.

За да разгърне слънчевият витамин във Феминорм Остео напълно потенциала си, към него са добавени два мощни фитоестрогена. Тези растителни аналози на основния женски полов хормон естроген са извлечени от цветовете на Червена детелина и от корените на Сребърна свещичка. Те притежават уникалната способност да стимулират естрогенните рецептори, без да потискат производството на собствени естрогени от организма. В резултат хормоналният баланс в женския организъм през менопаузалния период се възстановява напълно безопасно. Менопаузалните смущения отшумяват и костната тъкан се заздравява.

За максимално силен протективен ефект срещу остеопороза се препоръчва Феминорм Остео да се приема продължително време по 1 растителна капсула дневно.

borola
Сподели: