овладяването на менопаузата
Време за четене: ... минути

Според различни данни, между 30 и 60% от жените в менопауза, които се подлагат на различни терапии за намаляване тежестта на симптомите й, приемат т.нар. синтетични хормонални препарати. Прилагани в регламентирани количества, тези продукти имат силно облекчителен ефект и последствията от естрогеновия дефицит през менопаузата могат да бъдат преодолени успешно с помощта на подобни продукти.

От времето на тяхното разработване и пускане на пазара е налице липса на консенсус в научните кръгове относно безопасността им и това дали продължителният им прием е безвреден или може да предизвика рискове, по-сериозни от ползите. Днес е известно, че комбинираните естрогенови и прогестеронови лекарствени продукти изискват много прецизно дозиране и ограничен във времето прием, за да не се допусне появата на някой от изяснените им в последните години странични ефекти, а именно – предразполагането на женския организъм към развитие на различни форми на рак, сърдечно-съдови заболявания и др. Въпреки, че хормоните в състава на подобни препарати са на практика идентични на естествените, секретирани в организма, употребата им във всички случаи трябва да е предписана и контролирана от лекар.

Спецификата на менопаузата и нейните последствия затвърждават нуждата от усъвършенстване на решенията, предлагани на жените в пери- или същинска менопауза, търсещи облекчение на симптомите си.

Banner shop

В подобни моменти на преден план изпъкват и ползите от приема на фитоестрогените – естествени и безвредни природни аналози на женските хормони.

Фитоестрогените, извлечени от червена детелина и сребърна свещичка, напълно копират действието на естрогена в женския организъм и приемът им през менопаузата може успешно да компенсира естрогеновия дефицит и да възстанови хормоналния баланс на всяка менопаузална жена. Поради тази причина, все по-голямо внимание се обръща на фитоестрогеновите продукти като идеално допълващо средство при хормонална терапия на жени в климактериум.

Продуктите Феминорм, които съдържат фитоестрогени като активна съставка, са идеално решение за комбиниран прием успоредно с провеждане на хормоно-заместителна терапия. Действието на Феминорм ще позволи да се намали дозата на приеманите хормонални препарати. Това би осигурило много по-голямо спокойствие на пациентката и би намалило многократно риска от нежелани странични ефекти.

borola
Сподели: