ранна пременопауза
Време за четене: ... минути

Според учени от изследователския университет „Джордж Вашингтон” настъпването на ранна пременопауза е пряко последствие от перманентното влияние на различни химикали. Изследователският екип е използвал данни от близо 2 хиляди жени в перименопауза. Данните са събрани в периода 1999-2009 г. по време на мащабно проучване на Американския център по контрол и превенция на заболяванията. На жените са проведени кръвни изследвания за установяване нивата на химични съединения, нарушаващи дейността на ендокринната им система.

Как тези вещества провокират навлизането в ранна пременопауза?

Някои химикали повлияват синтезата на различни хормони в тялото, включително на естрогените. Редовното излагане на действието им води до поява на менструални или хормонални проблеми при жените и провокира настъпването на перименопауза. При въпросното проучване са установени 15 химични съединения, присъстващи в състава на козметични продукти и пластмасови опаковки. Те проявяват силен негативен ефект върху женската ендокринна система.

Жените с установено натрупване на химикали са имали последно менструален цикъл средно с 2 до 4 години по-рано, отколкото жените, при които не е установено такова.

Banner shop

Кои са опасните химикали, провокиращи преждевременна пременопауза и в кои продукти се срещат?

Негативен ефект върху производството на естрогени в женското тяло проявяват т.н. фталати. Компрометирайки секрецията на естрогени, тези съединения ускоряват навлизането в перименопауза.

Фталати се използват за направата на меките и огъващи се пластмасови опаковки като бутилките на шампоани, балсами, кутии за гримове, кутии за храна. Съединения от тази група присъстват и в състава на спрейове за коса, дезодоранти и много от ароматизираните козметични продукти. Освен това, именно фталати образуват твърдите частици в състава на повечето от ексфолиращите козметични продукти.

Как може да се намали негативният ефект на различните химикали върху женското здраве?

Изясняването на всички химикали, които нарушават дейността на женската ендокринна система е труден процес. Само това обаче ще даде достатъчно информация кои вещества трябва да се избягват, за да не се допуска преждевременна пременопауза.

За превенция на ранна перименопауза е необходимо да се избягва контактът с вредните химически вещества. При симптоми на настъпила пременопауза е нужно да се положат грижи за контрол над симптомите и поддържане на добро здраве.

Как да се овладеят неприятните симптоми на ранна перименопауза и същинска менопауза?

Фталатите и други опасни химикали нарушават секрецията на естрогени и провокират настъпването на ранна пременопауза.

В стремежа си да овладее пременопаузата и да намали силата на смущенията, всяка жена може да разчита на природната подкрепа на Феминорм/Feminorm®. Неговият напълно проучен и изяснен състав не включва потенциално опасни съединения. Редовният прием на Феминорм осигурява на женския организъм оптимално количество фитоестрогени. Тези вещества са растителни аналози на естрогените, които наподобяват ефектите им и спомагат за елиминиране на менопаузалните смущения.

Феминорм е предназначен за прием при симптоми на ранна менопауза, в периода на пременопауза и при леки смущения в същински климакс.

borola
Сподели: