митове за менопаузата
Време за четене: ... минути

В интернет пространството циркулират много митове за менопаузата. В настоящата статия ще разбулим 4 от най-разпространените заблуди за този деликатен период от живота на жената. Вижте кои са те!

4 от най-устойчивите митове за менопаузата

Депресията е повсеместно разпространена сред жените в климакс

Това е абсолютно погрешно схващане. Статистиката сочи, че само една на десет от представителките на нежния пол страда от депресивното разстройство, характеризиращо се с дълготрайно чувство на тъга или отчаяние.

Няма спасение от горещите вълни

Резултатите от проведено проучване оборват твърдението, че топлите вълни са неизбежното зло, което очаква всяка дама при навлизане в климактериума. Учените с изумление установяват, че азиатките практически не страдат от внезапно зачервяване на лицето и шията, ускорен пулс и изпотяване. Като причина за това изследователите посочват високата консумация на соя от азиатските жени.

Banner shop

Не може да се забременее

В началната фаза на климакса, познат като пременопауза, дейността на яйчниците намалява. Те обаче продължават да произвеждат яйцеклетки. което е предпоставка за зачеване. Едва след окончателното прекратяване на менструацията жените губят детеродната си способност. Поради това дамите, които не планират да създават потомство, трябва да вземат мерки срещу нежелана бременност.

Менопаузата нарушава драстично качеството на живот – един от най-упоритите митове за менопаузата

Хормоналният дисбаланс, предизвикан от понижените нива на естроген по време на климактериума, води до физически и емоционални промени у дамите. Няма обективна причина, поради която менопаузалните симптоми да повлияят негативно качеството на живот, ако жените навреме вземат мерки за овладяването им.

Помощ от природата за безпроблемна менопауза

За да посрещнат менопаузата с увереност и да запазят високо качество на живот, жените могат да разчитат на натуралните продукти от фамилия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo

Активна съставка във всички продукти са фитоестрогените. Тези растителни аналози на естрогена стимулират активността на естрогенните рецептори, без да потискат производството на собствени естрогени в организма. В резултат доказано възстановяват хормоналния баланс и нормализират менопаузалните смущения.

Изборът на продукт зависи от водещите симптоми и индивидуалните потребности на всяка жена.

Феминорм е най-пълният източник на фитоестрогени у нас и овладява леките менопаузални смущения. Феминорм Дуо е най-мощният фитоестроген на българския пазар и е подходящ при по-изразените симптоми на менопауза. Феминорм Лека Нощ бори безсънието и тревожността. Феминорм Остео намалява риска от остеопороза.

Всички продукти от фамилия Феминорм имат отлична поносимост и са напълно безопасни. Не крият риск от нежелани ефекти и странични реакции. Подходящи са за продължителна употреба.

borola
Сподели: