силни менструални болки
Време за четене: ... минути

Ако се чудите как да противодействате на силни менструални болки, ние ще ви кажем. В следващите редове ще разкрием 10 изпитани начина за намаляване на дискомфорта по време на менструация.

10 работещи стратегии за овладяване на силни менструални болки

Диета с по-ниско съдържание на мазнини

Бедното на мазнини меню има забележителен ефект при менструални болки. То спомага да се намаляват общите нива на възпаление в организма. Стремете се мазнините да не надвишават 25% до 30% от общия калориен прием през деня.

Чайове за успокояване на силни менструални болки

Чаят от Червена калина или мента имат облекчаващи свойства. За най-добри резултати опитайте да ги пиете поне седмица преди началото на цикъла.

Banner shop

Рибено масло и витамин B1

Рибеното масло и витамин B1 са с доказан ефект при менструални болки. Скорошно проучване показва, че приемът им в комбинация или по отделно води до намаляване на интензивността и продължителността на болката при тийнейджърки.

Масаж с есенциални ароматни масла

Според изследване публикувано в Журнала по акушерство и гинекология през 2012 г., масажът с есенциални масла от лавандула, риган и градински чай в съотношение 2:1:1 съдейства за облекчаване на болката през първия и втория ден на менструацията.

Упражнения

Вероятно последното нещо, за което мислите по време на силни менструални болки, са тренировките. Те обаче зареждат с добро настроение и са сред доказаните начини за намаляване на болката. Положителен ефект се наблюдава както от аеробни упражнения, така и от стречинг и йога.

Повишен прием на магнезий

Според специалисти приемът на повече магнезий с храната облекчава силата и честотата на менструалните болки. Жените в детеродна възраст трябва да приемат около 320 мг дневно от ценния минерал.

Акупунктура при силни менструални болки

Този метод, при който в определени точки на тялото се забиват игли със специална форма и диаметър, показва положителен ефект в облекчаване на силни менструални болки. Чрез него се постига облекчаване на нервната система, с което се засилва кръвния поток във вътрешните органи.

Загряваща възглавничка

Поставянето на топъл предмет на корема като загряващата възглавничка доказано облекчава силата на менструалните болки.

Повече вода

Добрата хидратация предотвратява задържането на излишна вода, както и подуването на корема. Специалистите препоръчват да се приема хладка или топла вода, за да се повиши кръвния поток и да се намали силата на болките и спазмите.

Силата на фитоестрогените при силни менструални болки

Ако не получавате желаното облекчение с гореизброените методи, може да се доверите на природния продукт Феминорм/Feminorm®, за да се справите с дискомфорта. Съдържащите се в него мощни фитоестрогени (растителни вещества, които структурно и функционално наподобяват естрогена) действат благоприятно при менструални смущения.

Освен че е ефективен, Феминорм е напълно безвреден. Не крие риск от нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост.

borola
Сподели: