Хормонален дисбаланс
Време за четене: ... минути

Засегнатите дами могат да улеснят съня, да увеличат неговата продължителност и дълбочина. В следващите редове ще поговорим как да стане това.

Полезни препоръки за справяне с безсъние при критическа възраст

Проветряване преди сън

Подновяването на въздуха в спалнята е много добър начин, по който менопаузалните жени да поканят съня при себе си. За целта могат да се отворят широко прозорците или да се използва климатик, настроен на подходща температура (около 25ºC). Важно е да се има предвид, че не е добре да се спи на климатик. Ето защо след като постъпи свеж въздух в помещението, уредът трябва да се изключи. Препоръчително е да се спускат щорите, за да се предотврати навлизането на топлина отвън.

Използване на подходящо спално бельо спомага за противодействие на безсъние при критическа

Желателно е чаршафите, пликовете и калъфките през лятото да са изработени от естествени материи. Памукът и ленът са идеалният избор за спалното бельо в летните нощи, тъй като са меки и проветриви. А когато тялото на жените в климакс диша, жегата се понася по-добре, сънят идва по-лесно и не бърза да си тръгне.

Banner shop

Вземане на душ преди лягане

Обливането на тялото с топла вода е сред най-ефикасните методи, до който жените в менопауза могат да прибегнат, за да победят лятното безсъние. Приятната топлина моментално отпуска мускулите, облекчава болките и схващанията. Тялото е релаксирано и умът е спокоен. Всичко това е сигнал към мозъкът, че организмът е готов за сън.

Без алкохол вечер

Идеята за едно малко за „лека нощ“ нистина звучи примамливо през лятото. Дамите в менопауза обаче не бива да се изкушават, тъй като рискуват да не мигнат цяла нощ. Това си има своето научно обяснение. Алкохолът повишава секрецията на кортизол в тялото, стресът се повишава и сънят бяга надалеч.

Специално създаден природен продукт за елиминиране на мъчителното безсъние при критическа

Специалистите у нас препоръчват Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night като средство на първи избор за успокояване на съня през менопаузата. Това е специален продукт с природен състав, който намалява времето за заспиване, увеличва продължителността и качеството на съня.

Благотворният ефект на Феминорм Лека Нощ се дължи на комбинацията от двата най-мощни фитоестрогена (Червена детелина и Сребърна свещичка) и мелатонин. Фитоестрогените възстановяват по естествен и безопасен начин хормоналният баланс в женския организъм. По този начин се нормализират менопаузалните смущения като безсъние. Естественият хармонизатор мелатонин регулира биологичния часовник, подобрява настроението и премахва тревожността.

Феминорм Лека Нощ има удобен прием. Дозира се пo 1-2 капсули вечер, 30-60 минути преди лягане. Подходящ е за дълговременна употреба.

borola
Сподели: