менопауза гадене
Време за четене: ... минути

Нетърпимото гадене измъчва жените не само през бременността, но и в периода на менопауза. Разберете причините за проблема и вижте кои са ефективните начини за неговото преодоляване.

Причини за гадене при жени в менопауза

Драстичен спад в нивото на естрогени

Гаденето през менопаузата в най-голяма степен се дължи на затихващата функция на яйчниците, която ознаменува края на фертилния период на дамите.

Преразпределение на мазнините в тялото

Преразпределянето на мазнините от ханша и седалището към корема също е сочено като провокиращ фактор за появата на гастроинтестиналния симптом при менопаузалните жени.

Banner shop

Постоянна умора

Хроничната умора, която е пряко последствие от невъзможността за пълноценна почивка нощем, също се сочи като „виновник“ за стомашния дискомфорт през климакса.

Безпокойство

Последна по ред, но не и по важност причина за гадене в периода на менопауза е повишената тревожност. Обикновено желанието за повръщане, което тя предизвиква, се определя като неин външен израз.

Проява на гадене при жени в менопауза

Гаденето в периода на менопауза се появява ненадейно като неканен гост. В най-добрия случай изчезва бързо и също толкова внезапно, колкото е дошло. При по-неблагоприятен развой на събитията неприятното усещане в стомаха може да персистира дълги периоди от време. Независимо дали е кратковременен или продължителен обаче дискомфортът, който гаденето предизвиква, сериозно влошава качеството на живот на засегнатата дама. Ето защо своевременно трябва да се предприемат мерки за неговото бързо преодоляване.

Общи насоки за справяне с гаденето в периода на менопауза

Избягването или максималното ограничаване на провокиращите фактори е най-сигурният начин за предотвратяване на гаденето при жените в менопауза. Макар да изглежда като задача с повишена трудност, решението е просто.

Единственото, което се изисква от засегнатите дами, е да се стремят да водят по-здравословен начин на живот. За целта трябва да повишат физическата активност, да практикуват релаксиращи упражнения и да се придържат към нискомазнинна диета. Препоръчително е чайовете от лайка, мента и джинджифил да се превърнат в неизменна част от ежедневното им меню, тъй като носят моментално успокоение на стомаха и спират гаденето.

Мощно природно средство за овладяване на смущенията в периода на менопауза

Специалистите гинеколози у нас са категорични, че Феминорм/Feminorm® е прекрасно допълнение към предложените стратегии за елиминиране на гаденето през менопаузата. Те горещо препоръчват редовния прием на този висококачествен природен продукт, тъй като той допринася за решаване на основния проблем, провокирал дискомфорта в стомаха, а именно – естрогенният дефицит.

Благодарение на оптималното количество фитоестрогени, извлечени от цветовете на Червена детелина (Trifolium pratense), Феминорм води до възстановяване на хормоналния баланс и преодоляване на гаденето и редица по-леко изразени менопаузални смущения. Поради изцяло природния си произход Феминорм е практически безопасен и не крие риск от нежелани ефекти дори при продължително използване.

borola
Сподели: