горещи вълни
Време за четене: ... минути

Горещи вълни – те съпътстват менопаузата и могат да бъдат изключително тежки за понасяне. Точно поради тази причина, ние подбрахме най-добрите съвети, които ще ви помогнат да се справите с горещите вълни през летния сезон.

Съвети за справяне с горещите вълни

  • Активирайте вашето кръвообращение. В големите горещини, при вземане на душ облейте предмишниците си за около 30 секунди със студена вода. Това действие ще ви освежи и ще насърчи сърдечно-съдовата система в нейната борба с прекомерната телесна топлина, съответно – горещите вълни.
  • Освежете помещението, в което се намирате. Плодовите, свежи цитрусови нотки осигуряват охлаждащо действие. Може да използвате ароматни масла с лимон, грейпфрут или пък мандарина.
  • Тонизирайте очите си с компреси. Навлажнете памучни тампони с леденостудена вода и поставете върху клепачите. Съветваме ви, преди това да нанесете добре околоочен крем и така не само ще освежите зоната около очите, но и ще насърчите нейния по-добър външен вид.
  • Изберете леки дрехи, които държат жегата далеч. Избягвайте изкуствените материи по време на менопаузата, защото те затрудняват дишането на кожата, а резултатът ще са в пъти по-неприятни горещи вълни. Ленът и памукът са правилният избор, който може да направите.
  • Нанасяйте леки кремове върху кожата, които да я овлажнят. Продуктите с хиалуронова киселина са най-доброто решение.
  • Винаги имайте под ръка влажни кърпички. След пристъп на горещи вълни по време на менопаузата е добре да имате нещо, с което да се почистите и освежите.
  • В леглото използвайте терморегулиращи матраци, които ще подобрят циркулацията на въздуха и ще отстраняват телесната топлина по-бързо. Охлаждащите възглавници също са идеален избор, защото ще ви осигурят спокоен сън. Още една идея, която е лесна за изпълнение и донася прохладата, от която се нуждаете, е бутилката със студена вода, която да поставите между бедрата и да заспите блажено. Естествено, не забравяйте да избирате спалното си бельо внимателно – нека то бъде от естествени материали, памук или пък лен, защото те позволяват на кожата да диша и абсорбират потта.
  • Хапвайте по-леки храни – перфектната закуска е с високо съдържание на вода и минерали, особено през лятото заложете на пъпеши или пък дини. Пийте повече вода, за да компенсирате течността, която се губи по време на изпотяване. Така, че когато е горещо, нека бъдат 3 литра, вместо 2. Относно безалкохолните напитки – консумирайте ги не твърде студени, а по-скоро хладки.
  • Когато отидете на море или басейн, не стойте в студената вода твърде дълго време. Да, това може да е идеалният начин, с който да се разхладите, но въпреки това тялото ви има нужда от адаптация. Ако то се е охладило до степен, в която реагира с треперене и посиняване на устните, то крайно време е да излезете от водата, колкото и приятно да е в нея.
  • Оставете упражненията за сутринта или вечерта. Да, спортът е изключително важен и здравословен за организма, дори и през лятото, но не е задължително да го практикувате в горещините. Отложете тренировката за хладните сутрини или малко по-късните вечерни часове. Не забравяйте да приемате много течности по време и след тренировка, а след това – сменете изпотените дрехи възможно най-скоро.

А, за още полезни и интересни съвети относно различните аспекти като горещи вълни при менопаузата, и други – следете нашия блог!

При горещи вълни – доверете се на природата!

Природните алтернативи срещу горещите вълни са тук. При по-леки топли вълни и менопаузални смущения, може да се доверите на Феминорм / Feminorm®, който съдържа всички четири изофлавона (дайдзеин, биоканин, формононетин и генистеин), от които се нуждае женският организъм през този период.

Banner shop

А, при по-тежки менопаузални оплаквания, може да се доверите на Феминорм Дуо / Feminorm® Duo, който притежава пълен набор от изофлавони – дайдзеин, биоканин, формононетин и генистеин, както и тритерпенови гликозиди, и още естествени фитоестрогени.

Продуктите не предизвикват странични ефекти и са с отлична поносимост. Може да ги откриете в аптечната мрежа, както и онлайн на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Сподели: