менопауза излишни килограми
Време за четене: ... минути

Периодът на менопауза е време на промени, които могат да станат причини за нежелано качване на излишни килограми. Каква е връзката на климактериума с напълняването и как да се поддържа нормалното тегло в този специфичен период от живота? На тези и още важни въпроси отговаряме в редовете по-долу.

Защо жените в менопауза са предразположени към качване на излишни килограми?

С напредване на възрастта започва да се губи мускулна маса и да се трупат повече мазнини. Загубата на мускули забавя основната обмяна на веществата и затруднява ефективния контрол на теглото.

В периода на менопауза жените са по-уязвими към натрупване на мазнини в абдоминалната област, около талията, седалището и бедрата. Това се дължи на съвкупност от вътрешни и външни фактори, като естествения процес на стареене, хормонални изменения и промени в начина на живот. Промяната в нивата на хормоните, главно на естрогените, повлиява разпределението на мазнините в женското тяло. Много жени в периода на пременопауза и същински климакс трупат мастна тъкан под влияние на спадащите естрогени. Генетичната предразположеност също играе голяма роля в качването на килограми през менопаузата. Други предразполагащи фактори за напълняване по време на климакс са понижаване на физическата активност, нездравословно хранене и недостатъчен сън. Килограмите се повлияват и от прием на медикаменти, заболявания и подлагане на специфични лечения.

Banner shop

Какви са рисковете от увеличаване на теглото през менопаузата?

Качването на някой друг излишен килограм не е опасно за жените в менопауза. Рисковете идват от значително повишаване на теглото и влошаване на общото здраве. С напредване на възрастта сърдечно-съдовият риск за жените се повишава. Това значи, че тези, преминали менопаузата, са по-уязвими към сърдечно-съдови проблеми. Това отчасти се дължи на тенденцията за напълняване в коремната област. Натрупаните в коремната стена и около вътрешните органи мазнини (висцерални мазнини) са рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания. Наднорменото тегло при жените в менопауза се свърза още с повишен риск от диабет, дихателни проблеми и злокачествени заболявания.

Какви са стратегиите за поддържане на нормално тегло и добро здраве през менопаузата?

За да поддържат нормално тегло, менопаузалните дами трябва да следват добри навици на живот. Да се движат повече, да се хранят здравословно, да ограничат сладкото и алкохола, и да не пушат. Хормоналните смущения, водещи до покачване на теглото, могат да бъдат овладяни с прием на Феминорм/Feminorm®. Продуктът представлява природно средство, съдържащо пълен набор от мощни фитоестрогени. Тези вещества са естествени аналози на естрогените, които си приличат с тях по структура и функция. Те се свързват с естрогенните рецептори в женския организъм и стимулират тяхната активност. Така помагат за постигане на хормонално равновесие, елиминиране на менопаузалните оплаквания, поддържане на нормално тегло и здраве.

За подпомагане на здравословното отслабване, жените в менопауза могат безрезервно да разчитат на Калорекс/Calorex®. Съдържащите се в него натурални екстракти на Гарциния камбоджа и хром съдействат за безопасно:

  • горене на излишните мазнини
  • потискане образуването на мазнини
  • ускоряване на метаболизма
  • сваляне на натрупаните килограми
borola
Сподели: