жената след 60
Време за четене: ... минути

Храненето без компания крие риск от сърдечни проблеми при жената след 60. За това предупреждават корейски изследователи. Докладът от проведеното от тях изследване е публикуван в онлайн изданието на сп. Menopause на 1 ноември 2022 г.

Жената след 60, храненето в уединение и опасностите за сърцето

Учените, начело с Хан Гьо Чой от Католическия университет на Южна Корея в Сеул, анализират данни на близо 600 жени. Изследваните лица са над 60 години. Целта е да се съпоставят здравето и храненето на жени, които се хранят сами и в компания.

Анализът установява, че жените, които се хранят сами, приемат по-малко въглехидрати, фибри, натрий и калий, от тези, които се хранят в компания. В допълнение хранещите се в уединение дами са почти в 3 пъти по-висок риск от ангина пекторис – симптом на коронарна артериална болест.

Banner shop

От анализа става ясно още, че жените, които се хранят без компания, са по-застрашени от депресия. А както е добре известно, депресивното състояние е рисков фактор за сърдечни заболявания.

Впечатление прави, че почти 80% от жените, които се хранят сами, са вдовици. Специалистите търсят корените на проблема в чувството на депресия, финансовите затруднения и страхът от излизане.

Много специалисти са на мнение, че тенденцията се повтаря и при американките над 60, които живеят и се хранят сами

„Жените, които живеят сами, обикновено се хранят по-лошо. Те често не си готвят, а си вземат готова храна. Купените ястия нямат нищо общо с домашно приготвените. По правило те съдържат много повече мазнина, захар и сол. Нездравословният избор на храна излага тези жени на по-голям риск от здравословни проблеми като сърдечно-съдовите заболявания“. Коментарът прави д-р Дженифър Ву, акушер-гинеколог в болница „Ленъкс Хил“ в Ню Йорк.

Като решение специалистите предлагат всеки един човек или организация да направи каквото може, за да приобщи самотните жени към обществото.

Жената след 60 има нужда от специална грижа, за да е в добро здраве и да се чувства добре

Все повече специалисти гинеколози у нас препоръчват 2 избрани продукта от фамилия Феминорм на постменопаузалните жени.

Феминорм Лека Нощ / Feminorm® Good Night е избор за спокоен сън и добро настроение. Формулата съдържа стандартизирани екстракти от Червена детелина 250 mg, Сребърна свещичка 30 mg и мелатонин 1 mg. Съставките са комбинира така че да борят безсънието и тревожността като възстановяват хормоналния баланс при жени в климакс.

Феминорм Остео / Feminorm® Osteo подкрепя костното здраве. Активни съставки са Червена детелина 250 mg, Сребърна свещичка 30 mg и витамин D като холекалциферол 400 IU. Продуктът е подходящ за ранна профилактика на остеопороза, при остеопения и остеопороза, след прекъсване на лечение със синтетични хормони.

Търсете в аптеките или поръчайте по всяко време на денонощието от онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: