Горещи вълни през лятото
Време за четене: ... минути

Най-после официално признаха, че жените се справят по-добре със стреса от мъжете и дори намериха научното обяснение защо това е така.
Оказва се, че женския хормон естроген притежава неизвестни досега специфични “предпазни функции” и блокира отрицателните ефекти на стреса в мозъка.
По време на експериментите при мъжки мишки допълнително бил активиран естроген и това дало сили на самците да се справят със стреса. Сега американските учени търсят решение за лечение на стреса при мъжете чрез прием на природни съставки близки до естрогена.

[title text=”Каква връзка има това с Феминорм?”]
Знаете, че по време на менопаузата нивото на хормона естроген постепенно намалява и с течение на годините той почти не се произвежда от женския организъм. Именно намаляването на естрогена е причина за нашите оплаквания – безсъние, обилно или по-продължително кървене, сърцебиене, възбудимост, нервност, депресия, световъртеж, високо кръвно налягане, изпотявания, сърбежи, обриви. Неговата недостатъчност води до ха­рактерните за менопаузата промени и смущения на различните органи и системи – жлезите с вътрешна секреция, половите жлези, сърдечносъдови прояви, нервни, изсушаването на косата и кожата, податливост на инфекции на пикочните пъти­ща, сухота на влагалището, остеопороза и сърдечни заболявания.

А сега разбираме, че намалението на естрогена носи още една заплаха – да станем като мъжете – уязвими и чувствителни към стреса и неспособни да реагираме на многобройните житейски предизвикателства.

Banner shop

Как през менопаузата да допъ­лним намаленото количество естроген? Дългогодишни проучвания показват, че хормонозаместителната терапия със синтетични естрогени е свързана с повишен риск от сърдечно-съдови инциденти, от образуване на камъни в жлъчния мехур, повишена склонност към съсирване на кръвта, повишени нива на холестерол и триглицериди.

Алтернатива са т.нар. Фитоестрогени – естествени растителни естрогени, които имат ефект подобен на този на синтетичните естрогени, но без техните вредни странични действия.

Такава естествена алтернатива на хормонозаместителната терапия за преодоляване на менопаузата са продуктите от фамилия Феминорм. Те са комбинация от мощни фитоестрогени, които структурно и функционално силно наподобяват женските полови хормони. Фитоестрогените се свързват със специфичните естрогенни рецептори и стимулират тяхната активност, без да понижават производството на собствени естрогени в организма. Съставките оказват мощен синергичен ефект върху хормоналния баланс при жени в климакс и нормализират менопаузните смущения.
С продуктите от фамилия Феминорм можем отново да се държим като “мъжки момичета”, поне докато учените измислят начин да излекуват мъжете.

borola
Сподели: