за безсъние при менопауза
Време за четене: ... минути

Електронните медии изобилстват от съвети за безсъние при менопауза. Ние ще ви спестим лутането по сайтовете, като ви дадем доказани препоръки за справяне с мъчителния проблем. Вижте ги и ги приложете на практика.

За безсъние при менопауза – успешни съвети как да се пребори проблемът

Добра вентилация

Ако въздухът в стаята, където спите, е сух и прашен, твърде вероятно е да започнете да страдате от запушен нос. Това ще доведе до допълнително влошаване на проблемите със съня през менопаузалния период. За да не се стига до там, ви препоръчваме да се погрижите за вентилацията в дома си. Осигурете си непрекъснат приток на свеж въздух в спалнята и останалите помещения. Най-добре е да го направите с помощта на вентилационна система, която осигурява добър микроклимат. Ако пък нямате възможност, просто проветрявайте редовно!

Подходящо спално бельо

Не използвайте пижами, чаршафи, одеяла и завивки от полиестър и други синтетични метерии. Те спарват кожата и засилват изпотяването – фактор, който определено пречи на съня. Избирайте спално бельо от естествени тъкани като памук, лен и коприна. Сред безспорните им предимства са, че са меки, имат дълъг живот и насърчават естествената вентилация на тялото.

Banner shop

Книга вместо телевизия – изпитан съвет за безсъние при менопауза

Избягвайте да гледате телевизия преди лягане. Движещете се изображения и звуците превъзбуждат мозъка и затрудняват заспиването. В допълнение синята светлина, излъчвана от телевизионния екран, влияе негативно върху качеството на съня. Най-добре заложете на увлекателно четиво преди сън. То ще ви помогне да се отпуснете и по-лесно да се потопите в царството на Морфей.

Успокояващи чайове

Чайовете с успокояващ ефект са ваши верни съюзници за постигане на по-добър и качествен сън през менопаузата. Доверете се на тези от маточина и валериана. Активните вещества в двете билки действат отпускащо на нервната система, а това е предпоставка за по-бързо заспиване.

За безсъние при менопауза – ценна препоръка от специалистите

Въз основа на своя положителен опит все повече специалисти по женско здраве у нас препоръчват на менопаузалните дами да преборят безсънието с Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night. Този природен продукт е специално разработен за овладяване на проблемите на съня през периода на менопауза. В допълнение повлиява положително тревожността и депресията – две често срещани оплаквания в критическата възраст. Благотворният ефект на Феминорм Лека Нощ се дължи на комбинацията от два мощни фитоестрогена и психичния хармонизатор мелатонин. Всяка капсула на продукта доставя на женския организъм стандартизирани екстракти от Червена детелина (250 mg), Сребърна свещичка (30 mg) и мелатонин (5 mg). Фитоестрогените възстановяват хормоналния баланс и нормализират менопаузалните смущения като безсъние и тревожност. Мелатонинът поддържа цикъла сън/бодърстване, регулира биологичния часовник и подобрява настроението.

Феминорм Лека Нощ има удобен прием, притежава отлична поносимост и е напълно безопасен. За поръчки използвайте сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели: