климактериум при жената
Време за четене: ... минути

Преминаването през климактериум при жената определено може да се окаже нелек период от живота на дамите. Но менопаузата има и своята светла страна! Добрата новина е, че през последните години тази тема „табу“ се коментира все повече в публичното пространство и се разкриват нови хоризонти за по-лек преход през годините на менопауза. Безспорно симптомите като горещи вълни, нощно изпотяване, честа смяна на настроенията, вагинална сухота и др., могат да бъдат мъчителни. Но именно трудностите, пред които ни изправя менопаузата, може да се окажат необходимия катализатор за жените да поставят себе си и своите нужди на първо място. Всички сме чували за негативите на менопаузата, но следващите редове посвещаваме на възможностите, които да грабнем през критическата възраст.

Добавяне на нова физическа активност в ежедневието

Една от стратегиите за преодоляване на неприятните менопаузални смущения е включването на повече движение в ежедневието. Физическата активност крие неоспорими ползи за цялостното здравословно състояние, а и за психическото благосъстояние. А менопаузата е чудесна мотивация за дамите да наблегнат на движението. Най-добрата комбинация е практикуването на силови и кардио тренировки на ежеседмична база. Част от неоспоримите ползи от придържането към тренировъчен режим са по-високите нива на енергия, намаляване на умората, облекчаване на болките в ставите и подобряване на настроението. Макар че много дами се притесняват от тренировките с тежести, специалистите в областта са категорични, че тази активност помага особено в периода на менопаузата. Силовите упражнения са от полза за поддържане на теглото в норма, борят се със загубата на мускулна маса и остеопорозата, подобряват съня. И не на последно място – по време на тренировка в тялото се отделят ендорфини, отговорни за доброто настроение.

Климактериум при жената = сбогуване с месечния цикъл

За дамите с тежка менструация сбогуването с месечния цикъл е истински повод за празнуване. Причината е, че менструалното течение може да бъде прекалено обилно, продължително или съпроводено от болка и дискомфорт. Някои жени буквално всеки месец излизат извън строя в рамките на няколко дни заради менструалните неразположения. Още оплаквания, свързани с цикъла при жените са главоболие, болки в гърба, подуване на корема, отпадналост и проблеми с кожата. През менопаузата женските полови хормони естроген и прогестерон, които регулират менструацията, постепенно започват да намаляват. В крайна сметка с преустановяването на яйчниковата функция спира и менструацията. След менопаузата свързаните с цикъла оплакания остават в миналото.

Banner shop

Повече грижа за себе си

Менопаузата е период от живота на жената, в който си струва дамите да отделят повече време на грижа за себе си. Промените, които се случват в женското тяло при климактериум, подсказват, че е време за забавяне на темпото. Намаляването на стреса в ежедневието е една от стратегиите за справяне с мъчителните менопаузални оплаквания. През последните години все повече лекари обръщат внимание на женското физическо и психическо здраве през този деликатен период. Важно е дамите да проследяват регулярно здравословното си състояние и да се придържат към лекарските препоръки.

Помощ от природата за по-лек климактериум при жената

Най-успешната стратегия за по-лек преход към менопауза е възвръщането на баланса в женското тяло. За целта дамите в климакс могат спокойно да се доверят на четирите основни продукта с марка Феминорм:

  • Феминорм / Feminorm®
  • Феминорм Дуо / Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ / Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео / Feminorm® Osteo

Тайната за мощното действие на всеки един от тях са фитоестрогените в състава им. Тези природни вещества структурно и функционално наподобяват женските полови хормони естрогени. Фитоестрогените действат чрез селективно свързване със специфичните естрогенни рецептори, като стимулират активността им, но не потискат производството на собствени естрогени от женското тяло. При редовен прием хормоналните колебания и менопаузалните смущения се овладяват, а качеството на живот при дамите се подобрява. Всички продукти от едноименната серия са с отличен профил на безопасност и са подходящи за дълговременна употреба. Направете оптималния избор за вас в зависимост от вида и тежестта на индивидуалните менопаузални оплаквания.

borola
Сподели: