Кои фактори допринасят за развитие на остеопороза
Време за четене: ... минути

Главният фактор, причиняващ ускорена костна загуба през периода на менопауза е свързан с естествения недостиг на естрогени и витамин D. Кои са останалите причини за намалена костна плътност и как провокират те остеопорозата?

  • Наследственото предразположение – установено е, че остеопорозата е наследствено заболяване. Ако някой от родителите, братята и сестрите от семейството имат остеопороза рискът от развитието й и при децата нараства.
  • Непълноценното хранене – липсата на плодове и зеленчуци, млечни продукти в менюто на менопаузалните жени води до липса на витамини и минерали, включително на калций и витамин Д, които имат пряко влияние върху костното здраве.
  • Тютюнопушенето ускорява метаболизма на естрогените, които при остеопороза след менопауза са в намалени количества в организма. Ускореният метаболизъм води до още по-голям спад в нивото на естрогените и така се проявява косвен негативен ефект от тютюнопушенето.
  • Употребата на повече от 3 чаши кафе дневно пречи на абсорбцията на калций и се отразява негативно върху костното здраве.
  • Заседналият начин на живот или липсата на движение е един от основните фактори, отразяващи се негативно върху костната система и заради който се развива остеопороза.

Естрогенният дефицит обаче си остава главният фактор за развитието на остеопорозата, ето защо за него трябва да се потърси решение още по време на пременопаузата.

Този период от живота на жената е ключов за предотвратяване и намаляване на риска от остеопорозата. Продуктът от Фамилия ФеминормФеминорм Остео е подходящ за ранна профилактика на остеопорозата, тъй като съдържа комбинация от витамин Д и фитоестрогени.

Съставките на Феминорм Остео повлияват благоприятно менопаузата и костната тъкан.
Фитоестрогените във Феминорм Остео структурно и функционално силно наподобяват женския полов хормон естрадиол, свързват се селективно със специфичните бета естрогенови рецептори и възстановяват хормоналния баланс в женския организъм през менопаузалния период. Фитоестрогените повлияват благоприятно костната тъкан и усвояването на калция.

Banner shop

Успоредно с фитоестрогените действа и витамин Д в активната си форма – витамин Д3 или холекалциферол. Той подпомага усвояването на калция и фосфора и подобрява мускулния тонус като поддържа нормалното състояние на костите и функцията на мускулите.
Феминорм Остео се приема по 1 растителна капсула дневно.

borola
Сподели: