менопауза косопад
Време за четене: ... минути

Неприятният косопад е една от многобройните последици на естрогенния спад в периода на менопауза. Вижте как да го овладеете по напълно естествен начин, ако и вие сте сред засегнатите!

Изпитани методи за справяне с косопад в периода на менопауза

Овладейте стреса

Контролът на стреса е ключов фактор за спиране на косопада през менопаузата. За разтоварване на нервното напрежение много помагат техниките за релаксация, медитацията, йогата, дихателните упражнения и ароматерапията. От полза са още всякакви любими занимания, които възвръщат душевния мир и хармония, като слушане на музика, четене, спортуване.

Наблегнете на консумацията на леща

Лещата е чудесен съюзник в борбата с прекомерната загуба на коса в периода на менопауза. Благотворният ефект на тази бобова култура върху косата се дължи на обилното количество желязо, което съдържа. Този жизненоважен минерал подобрява кръвоснабдяването и оксидацията на клетките и така стимулира растежа и развитието на космения фоликул.

Banner shop

Увеличете консумацията на вода, за да намалите неприятния косопад в периода на менопауза

Поддържането на оптимален воден баланс в тялото носи редица ползи за здравето на косата. Адекватната хидратация стимулира микроциркулацията на скалпа и по този начин се активира растежа на космения фоликул. Важно е да се има предвид, че нуждата от вода варира в зависимост от възрастта, физическата активност и общото здравословно състояние. По правило обаче, за да е хидратиран организма, човек се нуждае от около 8 чаши вода на ден.

Правете масаж на скалпа

Масажът на скалпа е съществено значение, когато става въпрос за справяне с косопада през менопаузата. Той е използван от древни времена за укрепване на косата и стимулиране на нейния растеж. Може да се прилага 1-2 пъти седмично непосредствено преди измиване на косата. Освен че има позитивен ефект върху косата, този вид масаж действа релаксиращо и успокояващо на организма.

Приемайте фитоестрогени, за да овладеете плашещия косопад в периода на менопауза

Фитоестрогените са естествени аналози на естрогена. Те са мощни помощници на менопаузалните жени, които страдат от косопад, тъй като атакуват първопричината за възникване на проблема – естрогенния дефицит. Оптимално количество високопречистени фитоестрогени, можете да откриете в 4-те основни продукти от фамилия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night
  • Феминорм Остео/Феминорм® Остео

Фитоестрогените в изброените 4 продукта с марка Феминорм се свързват селективно с естрогенните рецептори и стимулират тяхната активност, без да потискат производството на собствени естрогени в организма. В резултат хормоналният баланс се възстановява и менопаузалните смущения като косопада се нормализират.

Продуктите са напълно безопасни, имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием. Налични са в сайта www.momo.bg, магазини „Здраве и природа“ и по-добрите аптеки в страната.

borola
Сподели: