менопауза
Време за четене: ... минути

Менопауза? Спокойно, има начин да овладеете неприятните усещания

Малко са жените, които успяват да преминат през менопаузата леко и безпроблемно. Според проучвания само около 20% от жените не се оплакват от менопаузални проблеми, изразяващи се в топли вълни, безсъние, тревожност, депресия, понижено либидо, повишаване на телесното тегло и т.н. Според статистически данни 47% от жените в менопауза се чувстват депресирани, а други 37% страдат от тревожност. След всичко изброено до тук не е странно, че менопаузалните жени нямат нетърпение този период да отмине. За съжаление обаче климактериумът не е никак кратък период. Има ли начин жената да се справи с неприятните симптоми, произтичащи от промените в хормонален аспект и да продължи да води живота, който обича?

Да. Следните няколко лесни за спазване съвета ще помогнат на много жени да преминат по-лесно през този нелек период – менопаузата и да запазят положителното си отношение към живота.

Ето ги и съветите:

– За да избегнете резките промени в настроението понижете приема на кофеин и алкохол.

Banner shop

– Утолявайте жаждата си с прием на минерална вода или започнете да филтрирате чешмяната вода. Хлорът, който се добавя в нея по принцип е безвреден, но при жените в менопауза той може да окаже негативно влияние върху центъра за терморегулация (хипоталамуса). Това може да доведе до засилване на оплакванията от топли вълни.

– През периода на менопауза е добре да преустановите или поне да сведете до минимум употребата на пикантни подправки и да се насочите към магданоз, джоджен, копър, мента и др., които не биха предизвикали задълбочаване на оплакванията от топлите вълни.

– За да подобрите настроението си, вместо към сладките изкушения – торти, вафли, бонбони, погледнете към полезните за организма плодове като праскови, банани, диня и др. Приемът им не само ще повдигне тонуса и настроението, но ще ви предпази от нежеланото покачване на телесното тегло.

– Не забравяйте да спортувате. По този начин ще подобрите състоянието на костите и мускулите, което ще ви помогне да се предпазите от една от най-големите опасности, дебнещи през периода на менопауза – остеопорозата. Освен този положителен ефект спортът има и още един такъв – помага за поддържане на здравословно тегло.

– Доверете се на природните продукти от Фамилия Феминорм. Те съдържат доказано ефективни и безопасни съставки, чрез които ще овладеете всички менопаузални оплаквания. Фитоестрогените нормализират хормоналния баланс в тялото на жената и възвръщат настроението и радостта от живота. Станете и вие част от доволните жени, изпитали тяхното изключително действие.

borola
Сподели: