период на менопауза
Време за четене: ... минути

Година след последния менструален цикъл настъпва период на менопауза в живота на жената. Той се определя като специфичен етап на хормонални, психически и физически промени. Какво се случва в организма на менопаузалните дами и как да посрещнат промените подготвени ще научите в настоящата статия.

Как работи женският организъм преди менопауза?

По време на менструалния цикъл, нивата на определени хормони периодично нарастват и спадат. В края на един месечен цикъл, ниските нива на естрогени и прогестерон дават знак на хипофизата да започне да произвежда фоликулостимулиращ и лутеинизиращ хормон.

Първите промени във фино балансирания хормонален цикъл започват няколко години преди менопаузата. Счита се, че по това време се извършват постепенни изменения в баланса между активността на хипофизата и производството на естрогени.

Banner shop

Период на менопауза – неизбежна промяна в живота на жената

Периодът на менопауза не бележи пълно отсъствие на женските полови хормони естрогени. През него по-скоро постепенно намалява производството им от яйчниците. Най-драстична е промяната при естрогенния хормон естрадиол. Производството на другите естрогенни хормони, заедно с прогестерона и тестостерона, също намалява. Те все пак продължават да се синтезират в количества, сравними с тези по време на ранните фази на менструалния цикъл.

Приключването на периода на същинската менопауза слага началото на третия етап от климактериума – постменопауза

И тогава организмът на жената продължава да произвежда известно количество естрогени. В постменопаузалния етап, произвежданите естрогени са под различен вид и се синтезират главно в надбъбречните жлези.

През първите две фази на климактериума (пременопауза и същинска менопауза) се проявяват характерните менопаузални смущения – горещи вълни, безсъние и тревожност, ниско либидо. През същинската менопауза и постменопаузата се повишава рискът от здравословни проблеми. Всички неразположения се дължат на хормоналния дисбаланс, настъпващ през климактериума. За да се справят с него много дами избират хормоно-заместителна терапия. В дългосрочен план обаче, тя крие рискове за здравето. Каква е безопасната алтернатива?

Посрещнете всеки един от трите периода на менопауза в отлично здраве

Много специалисти препоръчват на жените в менопауза прием на природни продукти с фитоестрогени. Тези растителни аналози на естрогените нормализират хормоналните смущения без да потискат естественото производство на естрогени. Резултатът се изразява в добро здраве, поддържане на физическа форма и овладяване на емоционалните проявления на менопауза.

Комбинация от фитоестрогени в най-чиста, висококачествена форма ще откриете в продуктите от фамилия Феминорм. Те предлагат мощното природно действие на фитоестрогените, без противопоказания при продължителен прием. Можете да изберете вашия продукт измежду:

И четирите натурални средства съответстват на специфичните изисквания на женския организъм през периода на менопауза. Погрижете се за отличното си здраве и женственост във всеки етап от климактериума с продуктите Феминорм.

borola
Сподели: