паметта при менопауза
Време за четене: ... минути

За да запазите свежа паметта при менопауза, просто вземете предвид нашите практически съвети. Те са изпробвани и са доказали своята ефективност във времето.

Упражнявайте мозъка

Мозъкът не е мускул, но ако искате да върши работата си по най-добрият възможен начин, е нужно да го тренирате и то редовно. Един от най-лесните и приятни начини да поддържате сивото си вещество в топ форма е, като решавате кръстословици, ребуси или судоку. Четенето също развива мозъка, така че побързайте да се запасите с увлекателни четива. А ако сте готови за нови предизвикателства – започнете да изучавате нов език. Това доказано увеличава мозъчната активност и тренира паметта.

Правете йога

Практикуването на йога по 20 минути на ден подпомага умствената активност, мисловната дейност и фокусирането върху ежедневните задачи. С оглед на това отделете време на йога практиките. В случай че сте начинаещи, започнете с инструктор, който да ви покаже как да изпълнявате асаните. А сега и най-добрата новина – ако сте постоянни, не само ще подобрите паметта, но и ще укрепите мускулите и костите, нещо особено важно в менопаузалния период.

Спортувайте

Физическите упражнения благоприятстват производството на вещества, които допринасят за жизнеността и оцеляването на невроните. Важно е просто да тренирате редовно!

Ако не сте спортна натура, енергичното ходене е перфектният начин да поддържате ума си остър, а паметта – услужлива. Поканете приятелка за компания, сложете удобни дрехи и обувки и просто изберете интересен маршрут.

Хапвайте храни за подобряване на паметта при менопауза

Непременно включете в меню си храни за по-добра памет. Те ще подпомогнат работата на мозъка. Сред най-ярките примери за храни, които оказват подкрепа на когнитивната функция, са авокадото, бобовите растения, боровинките, броколите, черният шоколад, червеното зеле, орехите, спанакът, доматите. Вече знаете кои са най-полезните храни за мозъка. Просто се постарайте колкото е възможно по-често да присъстват на трапезата ви.

Приемайте фитоестрогени за усилване на паметта при менопауза

Специалистите по женско здраве препоръчват приема на фитоестрогени за подсилване на мозъчните функции при менопауза. Това са растителни аналози на естрогените, които по естествен начин възстановяват хормоналния баланс. Резултатът е по-добра памет и концентрация, по-спокоен сън, по-здрави и силни кости, по-малко горещи вълни и неразположения.

Високо количество фитоестрогени се съдържат в 4-те основни продукта от продуктовата линия Феминорм:

  • Феминорм/Feminorm®
  • Феминорм Дуо/Feminorm® Duo
  • Феминорм Остео/Feminorm® Osteo
  • Феминорм Лека Нощ/Feminorm® Good Night

Изберете правилния за вас продукт в зависимост от водещите оплаквания. Приемайте продължително време за най-добри резултати. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при дълговременна употреба.

borola
Сподели: